Elbil vs Hybrid vs Pluginhybrid – Læs om forskellen her

Flere og flere danskere får elbiler, og der findes forskellige typer. Læs om de forskellige typer her.

Når du skal ud og kigge efter din kommende bil, og får lyst til at kaste dig over elbilmarkedet, skal du vide at der findes flere forskellige typer. Grundlæggende set skelner man mellem en el-bil, en hybridbil og en plugin hybridbil.

En el-bil er en bil der kører på 100% el. Et eksempel på det er den nye Volkswagen ID.3, som kommer her til september. De har altså ikke en benzinmotor, så du kan supplere el med benzin.

En plugin hybridbil kan køre på både el og benzin. De har et mindre batteri end en elbil, men et større batteri end en hybridbil. De kan lades op, men samtidig bliver batteriet også ladet op når du bremser og når benzinmotoren starter. Bilen skifter automatisk mellem el og benzin, således at når der er nok energi på batteriet, skiftes til el.

En hybridbil kører også både på el og benzin, og den skifter også mellem de to former. Men den skal ikke lades op, det sker automatisk når benzinmotoren starter. Den kører ofte kun korte distancer på elmotoren, og elmotoren slukker oftest ved høje hastigheder.

Den store forskel mellem en hybridbil og en plugin hybridbil, er altså at det er kun en plugin hybridbil der kan oplades. Med en plugin hybridbil kan du altså både lade batteriet op og tanke benzin på bilen, mens du på hybridbilen kun skal tanke benzin. Det er klart når man i en plugin hybridbil skal have to teknologier, bliver der mindre plads til bagagerum m.m.

Man kan sige at hybridbilen er for dem der gerne vil have en benzinbil, der nyder godt af fordelene ved elteknologien. Mens en plugin hybridbil er for dem der gerne vil have en el-bil, men som ikke vil lade sig begrænse af dette.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x