Dual Monitor – Styr din computer med to skærme

Vil du gerne have to skærme kørende til din computer, så du kan have to vinduer åbne samtidig? Det hedder Dual Monitor, og her kan du læse mere om hvad det er. 
I denne artikel vil jeg fortælle lidt om muligheder for at få to skærme til din computer. Når din skærm viser et billede, kommer det hele fra det grafikkort der sidder i din computer. Grafikkortet kan være sin egen enhed eller det kan være en integreret del af bundkortet. Uanset hvad har det en VGA-udgang, der er et blåt firkantet stik der sidder på bagsiden af computeren. Fra VGA-udgangen går der så et VGA-kabel op i skærmen.
Nogle grafikkort har to VGA-udgange, som det du kan se nedenunder. Det giver mulighed for at du kan sætte to skærme til din computer.

Der findes så forskellige muligheder, du kan gøre med de to skærme. Du kan sende det samme skærmsignal til begge skærme, så der vises det samme. Eller du kan lade begge skærme repræsentere én stor skærm, så når musen bevæger sig ud af skærmen til højre på den ene skærm, kommer den ind fra venstre på den anden skærm.
Hvis du skal være i stand til det sidste, så skal dit grafikkort understøtte det der hedder Dual Monitor. Vær også opmærksom på at Dual Monitor kan være en indstilling der er slået fra i computerens BIOS.

Hvad hvis mit grafikkort ikke har to stik?

Hvis dit grafikkort ikke har to VGA-udgange, så kan du købe et dobbeltstik der hedder en VGA splitter:

VGA splitteren deler signalet i to, og sender samme signal til begge skærme. Det kan også være en god ide at købe en boks, hvor signalet samtidig bliver forstærket, som den du kan få her.
Jeg håber denne artikel gav dig et overblik over mulighederne for at kunne have to skærme på din computer.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x