Derfor mister du din ranking hos Google

Af og til hører man historier om nogen der har mistet deres Google ranking, dvs. er rykket ned af listen med Google’s søgeresultater. Det er alvorligt, fordi det koster både besøgende og penge. Her får du nogle gode bud på hvorfor.
Jeg vil her forsøge at forklare nogle af årsagerne til et tab i ranking og håber, at du derved bliver klogere på hvordan ranking fungerer og hvad du kan gøre ved det. Her er blot nogle få af de mange grunde at din placering i Google kan falde eller svinge meget:
1. Nogle af de backlinks der peger på din webside er blevet devalueret eller ikke længere aktive, hvilket giver et fald i link juice og dermed fald i placering.
2. En konkurrent har en mere søgemaskineoptimeret side og har derfor overtaget din placering.
3. En ændring i Google’s algoritme hvor nogle af de faktorer der indgår ikke er søgemaskineoptimeret på din webside.
4. Din side er langsom, svarer ikke eller har mange sider der ikke eksisterer.
5. Straf fra Google, enten manuel eller fra Panda eller Penguin algoritmen.
Lad os lige kigge lidt nærmere på de forskellige områder.

Backlinks

Backlinks er links på andre sider der peger hen på dig. Det giver linkjuice til dig, fordi den pagerank de sider har dermed bliver delt med dig. Dette backlink kan enten være blevet fjernet eller devalueret. Hvis det bliver devalueret, kan det skyldes at siden nu linker til flere steder, at siden selv er faldet i ranking eller at de nu har markeret linket som nofollow.
Ofte er det backlinks af dårlig kvalitet der devaluerer. Det er som regel også de links der er nemme at få. Det kan være links i forums, linkkataloger, kommentarer og signaturer. Bruger du primært den slags linkbuilding vil de hurtig falde i kvalitet.
Nogle hjemmesider er udelukkende oprettet med det formål at de skal bygge links. Disse sider betragtes ofte af Google som lav kvalitet, og de links devalueres ofte også.
Det handler om at få links fra hjemmesider af høj kvalitet og der ranker højt i Google, fra sider med få links og at disse links er dofollow. Husk at 1 godt link kan være meget bedre end 50 dårlige links!
Det er også vigtig at du ikke bare udveksler links med hvem som helst. Hjemmesiden skal være relevant for din hjemmeside og de skal ikke bare linke til hvem som helst. Det skal helst være et link fra noget indhold, som i sig selv kan stige i ranking. Fordi hvis værdien af den hjemmeside der linker til dig stiger, så vil det smitte af på dig.

Konkurrenter

Hvis konkurrenter overtager dine placeringer, vil det som regel ikke påvirke din ranking meget. Det vil som regel kun betyde et fald på 1-3 positioner i Google – men det kan nu også være slemt nok.
Det er vigtig når du skaber indhold at du knokler og kun laver indhold af god kvalitet. Dette vil nemlig gøre at dine konkurrenter ikke så nemt kan overhale dig.
Sørg for at skabe indhold der tiltrækker besøgende. Det skal være indhold der er link bait, dvs. noget folk har lyst til at linke til. Og det skal blive ved med at være en magnet for links, da du ellers vil blive overhalet på et tidspunkt.

Algoritmeændringer

Google ændrer løbende deres algoritmer, så de giver dem der søger på Google de mest relevante resultater. Det påvirker desværre også dig, fordi søgemaskineoptimering derfor ændrer sig hele tiden.
Når der kommer en ændring til en algoritme er det ofte bestemte faktorer der styrkes eller svækkes. Og hvis du har satset på de faktorer der svækkes, men ikke på dem der styrkes, vil du falde i ranking.
Så lav altid indhold som også er relevant for dine besøgende. Lav ikke indhold som får dine besøgende til at fortryde at de er kommet ind på hjemmesiden. Fordi så vil Google på et tidspunkt lave en algoritme der fanger dette, og du vil miste ranking.
Panda og Penguin er betegnelsen for algoritmer der filtrerer på hjemmesider med lav kvalitet eller meget spamindhold. Så hvis du kun laver højkvalitetsindhold og ikke laver spamhjemmesider, vil du ikke miste ranking pga. dem.

Langsom eller svarer ikke

Hvis du har placeret din hjemmeside på et webhotel der er langsom eller ikke svarer, går det i længden ud over din ranking. Her er det vigtigt at du arbejder med at få din hjemmeside hurtigere og undersøger hvilke sider der ikke svarer.
Det er vigtig at hvis du flytter en side, at du laver 301 omdirigeringer, da dette vil øge brugervenligheden og forhindre at sider ikke svarer.

Straf

Hvis du får en Google penalty, altså en slags straf fra Google, er det vigtig at du undersøger om det er en manuel handling eller en algoritme handling. Det er også vigtig at du undersøger hvad der er sket, så du kan rette op på problemerne.
Ofte er det fordi du enten har spam eller malware på din hjemmeside. Det kan også være fordi du har en del lavkvalitetssider på din hjemmeside. Så igen handler det altså om at undgå spam, fjerne og modvirke malware og kun lave højkvalitetsindhold.
Er du i tvivl om hvorfor du har mistet ranking, kan du skrive en kommentar her eller et spørgsmål i forummet.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x