Android overhaler snart Windows som mest populære OS

Android er ved at overhale Windows 7 som det mest populære operativsystem, hvilket skyldes at Microsoft endnu ikke har fået ordentlig fat i mobilmarkedet.
Før i tiden var Microsoft det mest dominerende operativsystem (OS) på markedet. Ingen kunne slå dem og de havde nærmest et monopol. Disse tider er forbi nu hvor Microsoft trues af andre operativsystemer.
Som man kan se i nedenstående statistik fra Statcounter, så er Android fra Google faktisk ved at overhale Windows 7 som det mest populære OS. Dette skyldes naturligvis også at Windows 7 er ved at blive udfaset til fordel for Windows 10. Men det skyldes først og fremmest den store popularitet Android har på mobilmarkedet.
stat
Microsoft har forsøgt at få en fod indenfor på mobilmarkedet med Windows, der både kunne tilpasse sig en desktopenhed og en mobilenhed. Det er bare ikke rigtig lykkedes endnu og det er stadig relativt få der vælger en Windows mobiltelefon.
Windows 7 havde i oktober 2015 28%, mens Android havde 27% og dermed ser det ud til at Android snart overhaler Windows 7.
Det er også værd at bemærke at iOS lige nu mister markedsandele til Android, hvilket betyder at Android nu efterhånden også er blevet golden standard på mobilmarkedet for dem der før valgte en iPhone.

Internet Explorer er også ramt

Også Internet Explorer har de seneste år blevet hårdt ramt af konkurrencen fra Google Chrome. Nedenstående er statistikken for desktopenheder, dvs. mobilenheder er ikke talt med og her storbløder IE altså.
stat2
Det var i 2012 at Chrome blev den mest populære browser foran IE. I dag har Chrome 57% og IE har kun 17%.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x