Cocker Spaniel – super god familiehund

Vi har lige fået en hund, og denne gang faldt valget på en Cocker Spaniel, der er kendt for at være en god familiehund.

Vores familie består af to voksne og tre børn og forleden besluttede vi i familien, at det var tid til at få hund igen. En hund er for mig en vigtig del af en familie, og vi har derfor i flere år snakket om at få en hund igen når børnene var blevet lidt større. Tidligere har vi også haft to hunde, hvoraf den ene var en Golden Retriever og den anden en Labrador, og det er begge to gode familiehunde. Men denne gang besluttede vi at få en Cocker Spaniel, som også er kendt for at være en god familiehund.

En Cocker Spaniel findes både i en engelsk og amerikansk udgave, hvor den engelske er mest udbredt i Danmark, og det er da også den race vi skal have. Det er en hund i mellemstørrelsen, så lidt mindre end en labrador eller en golden retriever. Udover at være en god familiehund er den også kendt for at være en god jagthund, som man kan træne til at gå med på jagt. Racen stammer da også tilbage fra 1100-tallet, hvor man avlede den frem til en god jagthund.

Cocker Spaniel er kendt for at være milde, kærlige og meget sociale hunde, så den elsker at være sammen med familien. Den elsker derfor også at lege sammen med familien, og dine børn kan derfor også være med til fx. at spille bold med den. Den har en del energi, så den har også brug for at blive aktiveret, for eksempel ved at gå ture, ellers risikerer du at dens energiniveau bliver brugt destruktivt, så det er vigtigt. Det er en langhåret hund hvorfor det kan være en god ide at give den en del børstning og pelspleje, ellers risikerer du den fælder en del.

Er det en god vagthund? Det siger man den ikke er, fordi den er så social og har et kærligt væsen, hvorfor den sjældent vil opføre sig som mange gerne vil have en vagthund til. Du skal derfor primært købe en Cocker Spaniel, fordi du gerne vil have en god familiehund, som du kan gå ture med og lege med.

Når det gælder kosten er det vigtigt at være opmærksom på at en Cocker Spaniel har en tendens til at blive overvægtig. Derfor skal den ofte have foder med færre kalorier i. Jeg kendte engang nogle med en Cocker Spaniel der var dobbelt så stor som den burde være, så hvis man ikke tænker sig om så går det galt.

Jeg glæder mig i hvert fald til at få vores Cocker Spaniel – kun en uge tilbage før den er gammel nok 🙂

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x