Det skal der stå på hundetegnet

Hvis du får en hund er det lovpligtigt at den skal bære hundetegn, men hvad skal der egentlig stå på?

Hundetegnet er en hunds navneskilt, som de fleste hunde bærer. Ja, faktisk er det lovpligtigt at hunde skal bære et hundetegn. Det står nemlig i Hundeloven, hvor der står:

Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.

Hundelovens § 1

Her fremgår det, at hunden skal være mærket og registreret inden den er 8 uger gammel, dvs. inden den forlader sin mor. Det gør man typisk ved at få den chippet hos en dyrlæge, der så samtidig registrerer den.

Så står der også, at fra hunden er 4 måneder gammel skal den også bære et halsbånd med et hundeskilt eller hundetegn. De fleste skriver typisk her hundens navn og ejerens telefonnummer på hundetegnet, fordi så er det nemt at få fat i ejeren, hvis hunden løber væk. Men faktisk siger hundeloven at det er ejerens navn og adresse der skal stå på hundetegnet.

Det synes jeg egentlig er et mærkeligt krav, fordi samme oplysninger findes når chippen bliver scannet, så man kan altid få fat i ejerens adresse. Og hvor mange vælger at køre hen til ejerens adresse med hunden, før ejeren er blevet ringet op? Derfor synes jeg det er mærkeligt at der ikke skal stå et telefonnummer til ejeren på hundetegnet. Men sådan er loven.

Nogle ønsker ikke at hundens navn skal stå på et hundetegn, fordi det måske kunne gøre det lettere for nogle der gerne vil stjæle hunden at kalde den til sig. Det ved jeg ikke om det er så rigtigt, og på den anden side kan det også være vigtig at kende navnet for dem der finder din hund, som vil den det godt og som vil skaffe den tilbage til dig.

Derfor er det mest praktiske nok at skrive hundens navn og telefonnummer på, og så herudover også det lovpligtige ejernavn og adresse. Det er selvfølgelig en del informationer, men de fleste steder hvor du kan få lavet et hundetegn er der plads til at skrive det.

Hvis du skriver dit telefonnummer på hundetegnet kan det være anvendeligt at skrive +45 foran telefonnummeret, så du også kan ringes op fra udlandet hvis den bliver væk der.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x