Er antivirus til en Mac nødvendigt?

Mange tror at en Mac er meget mere sikret mod virus end en PC, men det er en myte. Hør her hvorfor.

Ofte hører jeg spørgsmålet om antivirus er nødvendigt til Mac. I mange år var svaret nej, fordi PC var meget mere udbredt end Mac. Det betød at bagmændende bag virusangreb selvfølgelig designede deres vira, så de ramte Windows. Sådan er det ikke længere.
I 2003 var markedsandel på kun 1,8%, mens windows havde en markedsandel på 93,2%. Der var altså gode grunde til at Mac stort set aldrig blev ramt af virus, fordi der var stort set ingen der havde en Mac.
Dette har nu ændret sig så Mac i 2016 udgør 10,3%. Mac er gået hen og blevet meget populært og det gør at det ikke længere er uinteressant at programmere en virus til en Mac. Derfor har vi også i den seneste tid set en stigning i virustilfælde på en Mac.
Det betyder at det nu er en myte at Mac ikke længere har brug for antivirus. Mac har i lige så høj grad som Windows brug for antivirus. Så hvis du ville anvende antivirus til en Windows computer, så bør du også gøre det til en Mac.
Når alt det er sagt, skal det dog også siges at den måde Mac OS X er bygget på, gør at det er sværere for bagmændende at designe en virus til Mac. Det skyldes at OS X er baseret på et Unix styresystem, der også har en del sikkerhedsfunktioner indbygget. Herudover har Apple også i OS X indbygget en række mekanismer der gør at det er svært at installere programmer, som Apple ikke har forhåndsgodkendt.
Udover antivirus er det også vigtig at tænke på backup af de vigtigste dokumenter og filer på din Mac. Dette skyldes især at der også er begyndt at komme cryptolocker virus til Mac, som svarer til den Post Nord Virus der både i 2015 og 2016 ramte mange af landets virksomheder. Så husk backup!

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x