Ny Chimera Cryptolocker virus fra Kina

Som om vi ikke altid er besværet af den eksisterende Cryptolocker virus, så er der nu udviklet en ny avanceret Cryptolocker virus fra Kina. 

Virussen krypterer dine filer og lader dig kun få koden til dem, hvis du betaler dem en løsesum. Sådan virker også andre cryptolocker vira. Det nye er, at de herudover truer med at uploade alle dine dokumenter og billeder til nettet.
På den måde skal du ikke bare bekymre dig om ikke at få dine filer igen, men også at de bliver tilgængelige for andre. Det skal dog siges at selvom de truer med dette, er der endnu ikke set eksempler på at de har gjort det.
Virussen kommer tilsyneladende fra Kina og er nu nået til Tyskland. Vi har endnu ikke set den i Danmark endnu, men det er nok bare et spørgsmål om tid.
Tidligere på året blev en lang række danske virksomheder ramt af den famøse Post Nord virus, der også krypterede alle virksomhedens dokumenter. Herefter forlangte de penge for at give koden til dem. Det kan derfor ikke understreges nok, hvor vigtig det er at tage backup af dine følsomme data, så du altid kan gendanne dem igen. Det er IKKE en god ide at begynde at betale pengene til bagmændende.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x