Aktiver 2-faktor login på dine sociale medier

Hvis du går op i din datasikkerhed, så bør du aktivere 2-faktor login. Her kan du læse hvilke sociale medier der understøtter 2-faktor login.
Vi giver mange data til vores sociale medier, og har her skabt  en online identitet der repræsenterer os ude i det offentlige rum. Derfor er det vigtigt at beskytte vores data på de sociale medier, så ingen andre får adgang til dem. Den nemmeste måde at gøre det på, er at aktivere 2-faktor login.
Det er en teknologi, hvor du får en SMS hver gang du forsøger at logge ind på din konto til sociale medier på en ny enhed. I denne SMS er der en kode du så skal indtaste på hjemmesiden for at komme ind.
Datasikkerheden er lidt på niveau med NemID, forstået på den måde at du både indtaster dit password (den første faktor) som er noget du kan huske, men også indtaster koden fra din mobiltelefon (den anden faktor) som er noget du har. En hacker vil ofte sagtens kunne få fat i dit password, men det er vanskeligt at få fat i din mobiltelefon, hvor der kun genereres engangskoder. Derfor er 2-faktor login meget mere sikkert.

Aktiver 2-faktor login på Facebook

Facebook er nok en af de steder hvor vi opbevarer mange følsomme data. Der fremgår oplysninger om dig selv og hvem du kender, og måske også oplysninger om hvor du bor og hvilket telefon nummer du har. Samtidig er det en identitet der repræsenterer dig i det offentlige rum.
Men heldigvis kan Facebook også beskyttes med 2-faktor login. Du går bare til denne side og så aktiverer du 2-faktor login under det punkt der hedder “Brug totrinsgodkendelse”.

Så får du en SMS kode som du skal indtaste, og fremover når du logger ind på en ny enhed, kræver det hver gang en SMS kode.

Aktiver 2-faktor login på Google

De informationer vi giver Google er mindst lige så vigtige som dem på Facebook, og derfor bør du også her aktivere 2-faktor login.
For at aktivere 2-faktor login går du ind på dine kontoindstillinger og her vælger du “Login på Google” under “Login og sikkerhed”. Det bringer dig til en side, hvor du så kan aktivere 2-faktor login ved at klikke på “Totrinsbekræftelse”.

Aktiver 2-faktor login på Twitter

Måske du også bruger Twitter, og selvom det måske ikke rummer så følsomme oplysninger som Facebook og Google, er det alligevel vigtig at beskytte dem. Her kan du også aktivere 2-faktorlogin ved at gå ind i dine indstillinger og vælge “Set up login verification”. Her får du så mulighed for at opsætte 2-faktorlogin.

Aktiver 2-faktor login på LinkedIn

LinkedIn indeholder som regel dit CV og netværkskontakter til nuværende og tidligere kollegaer, og kan være vigtig for din karrierevej. Her kan du også aktivere 2-faktorlogin ved at gå ind i indstillingerne og så slå det til under “Totrinsverifikation”.

Aktiver 2-faktor login på Instagram

På Instagram gemmer du måske nogle af de mest personlige billeder du har af din familie, og det er også vigtig at beskytte dem. Heldigvis kan du også aktivere 2-faktor login på Instagram. Det gør du ved at gå ind i Indstillinger og så gå ned og vælge “Two-factor Authentication”.

Aktiver 2-faktor login på din Apple konto

Hvis du har nogen Apple enheder, så har du også en Apple konto. Den er også vigtig at beskytte med 2-faktor login. Dette gør du ved at logge ind på din Apple konto her, og så vælge “Manage your Apple ID”. Så vælger du “Password and Security” og under “Two-step verification” kan du så slå 2-faktor login til.
2-faktor login er en god måde at beskytte adgangen til dine konti, og her har vi gennemgået hvordan du slår det til på nogle af de vigtigste netværk. Jeg har slået dem til på dem allesammen, og indfører med tiden 2-faktor login flere og flere steder, hvor det er muligt. I hvert fald de steder hvor jeg har en profil der også repræsenterer mig som person.
Har du slået 2-faktor login til?

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x