Italien forbyder ChatGPT

Italien har udstedt et forbud mod ChatGPT grundet bekymringer for beskyttelse af privatlivet.

Som den første statslige myndighed har Italiens datamyndighed udstedt et forbud mod ChatGPT. De er bekymret for beskyttelsen af privatlivet, når ChatGPT høster italienernes data og mener heller ikke de har fået samtykke til dette. Forbuddet er midlertidig og er udstedt indtil firmaet bag ChatGPT overholder de europæiske GDPR regler.

For nylig så man også et databrud hvor ChatGPT fik taget og offentliggjort data fra mange brugere, herunder personfølsomme data for betalingsoplysninger. Dette bekymrer de italienske myndigheder. De mener heller ikke ChatGPT gør nok for at verificere alderen på brugerne, og fx. beskytter mindreårige mod følsomme svar.

Ifølge de europæiske regler har ChatGPT’s ejere OpenAI nu 20 dage til at svare hvordan de har tænkt sig at overholde de europæiske regler, ellers kan de risikere en bøde på op til 4% af deres årlige omsætning.

OpenAI har blokeret for at ChatGPT kan tilgås fra Italien, men de er uenig i afgørelsen. De mener produktet overholder de europæiske GDPR regler.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x