De bedste AI chatbots i 2023

I denne artikel skal vi kigge på et stort udvalg af AI chatbots som er kommet i 2023, og hvilke af dem der er de bedste.

De fleste kender ChatGPT og Bing Chat og måske også Google Bard, men faktisk er der efterhånden lanceret et hav af AI chatbots (chatrobotter baseret på kunstig intelligens) i 2023. Lad os prøve at kigge på nogle af dem.

ChatGPT er nok den mest kendte. Den er skabt af OpenAI og er gratis at bruge. Den er baseret på GPT 3.5, som OpenAI også har udviklet. Og så taler den dansk. Den kan ikke slå op på internettet. Du kan prøve ChatGPT her.

ChatGPT Plus er en udvidet version af ChatGPT, som du også kan opgradere til når du prøver ChatGPT. Den centrale forskel mellem ChatGPT og ChatGPT Plus er at ChatGPT er baseret på GPT 3.5, mens ChatGPT Plus er baseret på GPT 4.0. GPT 4.0 har trænet i en langt større mængde data og er derfor meget mere præcis end GPT 3.5. ChatGPT Plus koster penge i modsætning til ChatGPT.

Bing Chat er Microsofts bud på en AI chatrobot og den er indbygget i Microsoft Edge. Du skal altså åbne Microsoft Edge for at bruge Bing Chat. Den er baseret på GPT 4.0, men samtidig kan den også slå op på internettet, hvorfor det nok er en af de bedste AI chatbots vi har lige nu.

Google Bard er Google’s bud på en AI chatbot, og den er lige nu under udvikling og kun tilgængelig i USA. Jeg har derfor ikke haft mulighed for at prøve den. Der er dokumenteret at den også laver fejl, men de gør de andre AI chatbots nu også. Det bliver spændende at prøve den når de ruller den ud i Danmark.

Snapchat My AI er en AI chatbot, som er indbygget i Snapchat. Den skulle eftersigende være baseret på GPT 3.5, men den har ligesom Bing Chat også mulighed for at slå op på internettet. Snapchat startede med at udrulle den til premium versionen af Snapchat, men nu er den udrullet til alle Snapchat-brugere. Læs mere om den her.

YouChat er også en faktisk rigtig fin AI chatbot, der er baseret på GPT 3 (formentlig version 3.5), men med mulighed for at slå op på internettet. Den er udviklet af You.com, og du kan gratis prøve den her. Den kan også tale dansk.

Perplexity er en AI chatbot der både skulle være baseret på GPT 3 og GPT 4, og så har den også mulighed for at slå op på internettet. Du kan godt få den til at tale dansk, men det kræver nogle gange at du spørger den et par gange. Du kan gratis prøve den her.

Koala er også en virkelig god AI chatbot, som er baseret på GPT 3.5. Den taler også dansk og kan slå op på internettet, og jeg synes faktisk de første svar jeg har prøvet har været okay pålidelige. Du kan prøve den her.

Huggingface er interessant nok en open source AI chatbot, men ikke baseret på GPT, men derimod på OpenAssistant LLaMA. Den kan ikke så godt tale dansk, men kan godt tale norsk. Du prøver den her.

Det var et udvalg af forskellige AI chatbots jeg kender. Der kommer garanteret flere til, og hvis du selv kender nogle gode er du velkommen til at nævne dem i en kommentar nederst. På nuværende tidspunkt bruger jeg mest ChatGPT og Bing Chat, men jeg kommer måske også til at bruge YouChat, Perplexity og Koala, for at se om de er bedre end Bing Chat. Snapchat tror jeg ikke at jeg kommer til at bruge meget, fordi jeg synes en del af dens svar er løgn (det man kalder for hallucinering af AI chatbots, hvor de lyver når de ikke kender svaret) eller forældet information.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x