Nu kommer Windows 11

Endelig kommer der en større ny version af Microsoft Windows. Den næste kommer til at hedde Windows 11 og vil snart blive rullet ud til alle.

Da Windows 10 kom lød det at det her ville være den sidste store Windows version. Fremover ville der kun komme mindre opdateringer til Windows 10, og de vil ikke blive lanceret som større ny versioner. Det havde vi ellers været vant til gennem mange år, hvor vi med års mellemrum kunne glæde os til en ny Windows version. Nu har Microsoft offentliggjort at der kommer en ny version der har fået navnet Windows 11.

En af de ting jeg har bemærket ved Windows 11 er at menupunkterne på startlinjen nu er centreret, lidt ligesom i MacOS. Startmenuen har de dog valgt at beholde, det har tidligere også været meget upopulært at foreslå at fjerne den.

Du vil især få gavn af Windows 11 når det kommet til tablets og andre touchskærme, hvor Windows nu er blevet optimeret. Det samme forsøgte man i Windows 8, som blev en stor fiasko fordi man glemte hele desktopsegmentet, som trods alt udgør en del af Windows-brugerne. Lad os se om det lykkedes bedre for dem den her gang.

Microsoft har også valgt at integrere opkald med video direkte. De har altså ikke glemt den store efterspørgsel efter videomøder der var under coronakrisen. Man kan med få klik starte et møde op i Microsoft Teams. Det er rigtig godt.

En anden større nyhed er at du angiveligt skulle kunne køre Android apps direkte i Windows. Det er en kæmpe fordel, specielt for Android udgivere der nu kan nøjes med at udvikle til Android. Du vil kunne installere Android apps via Microsoft Store, så det vil ikke være gennem Google Play.

For spillere er der kommet en ny teknologi, hvor ydelsen kører direkte på grafikkortet, fremfor på CPU’en. Dette skulle både gøre det hurtigere og mindre belastende for processoren.

For at få lov til at opgradere til Windows 11 skal du have Windows 10 i forvejen, og så er der nogle minimumkrav du skal opfylde. Din enhed skal have 1 GHz processor, 4 GB RAM, 64 GB harddisk, en internetforbindelse og en Microsoft konto (som du kan få gratis).

Hvis du opfylder alle kravene, kan du ikke selv aktivt downloade Windows 11. Du vil automatisk få den tilbudt, når den stille og roligt bliver rullet ud i hele Danmark.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x