Oversigt over Streamingtjenester 2021

Der er efterhånden kommet mange forskellige streamingtjenester du kan vælge imellem. Her kan du få et overblik over dem.

År 2021 bød igen på nye streamingtjenester, og som dansker har du derfor efterhånden mange fine tjenester at vælge imellem. Jeg har efterhånden haft abonnement på de fleste af dem, og kender derfor hvad der er fordele og ulemper ved de forskellige. Her i den her artikel kan du læse lidt om hvorfor du skal vælge den enkelte streamingtjeneste.

Lad os starte med at se en tabel der viser en oversigt over de forskellige streamingtjenester.

NavnPris/md.
Acorn TV33 kr.
Amazon Prime Video49 kr.
Apple TV+39 kr.
Blockbuster
CMORE99 kr.
Dansk filmskat49 kr.
Discovery+99 kr.
Disney+79 kr.
DR Bonanza
DR TVGratis
Eurosport129 kr.
Filmstriben
GolfTV49 kr.
Google Play Film
Grand hjemmebio
Hayu49 kr.
HBO Nordic/Max99 kr.
iTunes Film
Min bio45 kr.
Netflix79 kr.
SF Anytime
Spotify
Strive sport79 kr.
TV2 Play49 kr.
YouTV
YoutubeGratis
Youtube Music119 kr.
ViafreeGratis
Viaplay119 kr.

De forskellige tjenester

Lad os så lige kigge på hver enkelt af tjenesterne.

Acorn TV

Acorn TV er en streamingtjeneste der har fokus på britiske tv-udsendelser.

Amazon Prime Video

Denne tjeneste er en streaming tjeneste fra Amazon, og en del af deres eget streamingudstyr. Du får både film og serier, og en del af indhold lavet af Amazon selv. Jeg har kun haft denne streamingtjeneste i prøveperioden, fordi der var ikke rigtig så meget indhold der fangede mig. I forhold til de mange andre interessante streamingtjenester er det ikke en af dem jeg ville vælge.

Apple TV+

Apple TV+ er en streamingtjeneste fra Apple, som er indbygget i deres Apple TV – både enheden og app’en. Det betyder at du i modsætning til før i tiden nu også kan se indhold på andre platforme, som fx. Google TV. Det er virkelig godt. Selve deres streamingindhold byder dog ikke på noget særligt. Det mest interessante er deres katalog af film som du kan købe eller leje. Der er et godt udvalg og til fornuftige priser.

Blockbuster

Blockbuster er en dansk streamingtjeneste født som afløser for de “gamle” blockbuster butikker, hvor man før kunne komme ind og leje film. Deres specialitet er da heller ikke at du kan streame film når du har et abonnement, men derimod kan du leje eller købe film. Det er fornuftige priser og de har mange danske film du kan vælge.

CMORE

CMORE er dem der tidligere hed Canal+. De samarbejder især med Stofa og tilbyder en del film og serier. Desuden har de også de fire CMORE kanaler CMORE first, CMORE series, CMORE hits og CMORE Stars. Noget indhold laver de faktisk også selv. De indeholder også alt det gamle indhold fra SF Kids.

Dansk FIlmskat

Dansk Filmskat udbyder en del af de gamle klassiske film fra Nordisk Film. De bedste film kan du dog også se på andre streamingtjenester, så du skal være meget glad for gamle film for at vælge denne.

Discovery+

Discovery+ er det gamle Dplay som er blevet noget forbedret i forhold til tidligere. Deres tjeneste er nu optimeret, og du får et godt alternativ hvis du har Yousee og nu savner dem. Desuden får du mulighed for en del livekanaler som Kanal 4 og Kanal 5. En rigtig fin streamingtjeneste.

Disney+

Disney+ er den streamingtjeneste der kom sidste år. Du får mange af de gamle og nye disney film og desuden alle Marvel film. Jeg vil dog sige at hvis du ikke har børn, er mange andre streamingtjenester gode alternativer.

DR Bonanza

DR Bonanza er en tjeneste fra DR hvor du kan se mange af de gamle programmer fra DR. Jeg forstår faktisk ikke helt hvorfor de ikke for længst har fusioneret denne tjeneste med DR TV. Den koster ikke noget.

DR TV

DR TV er DR’s streaming app, og den er blevet virkelig god. Og det bedste af det hele er at den er gratis. Du får alle DR live kanaler, alt DR’s indhold og herudover også andre film.

Eurosport

Eurosport er for dig der er vild med sport. En dyr tjeneste dog, men er du til sport er den nok pengene værd.

Filmstriben

Filmstriben er en tjeneste udbudt af bibliotekerne i Danmark. Det er dog ikke rigtig en tjeneste jeg har prøvet så meget.

GolfTV

Som navnet antyder er det en streamingtjeneste der fokuserer på Golf.

Google Play Film

Google Play Film er en tjeneste hvor du kan leje og købe film. Et fint alternativ til at købe DVD-film, fordi her kan du se dem som om det var en streamingtjeneste. Her køber jeg som regel alle mine film.

Grand hjemmebio

Denne tjeneste markedsfører sig med at du kan se film du ikke nåede at se i biografen. Du kan rigtig nok også købe film her, men jeg kan ikke se den store fordel ift. Google Play FIlm, Apple TV, Blockbuster eller Viaplay.

Hayu

Hayu er en engelsk streamingtjeneste ejet af NBCUniversal.

HBO Nordic/Max

HBO Nordic bliver fra 26. oktober til HBO Max. I forvejen er det en rigtig god streamingtjeneste, og den bliver endnu bedre når den bliver til HBO Max. De laver mange gode film og serier selv, og du kan også se et væld af film du kender i forvejen.

iTunes Film

iTunes FIlm er egentlig en integreret del af Apple TV i dag. Ligesom Google Play Film kan du her købe film, som et alternativ til at købe DVD-film.

Min Bio

Min Bio er en streaming tjeneste der har specialiseret sig i serier og film til børn. Jeg har dog aldrig prøvet den, fordi de fleste serier og film kan du som regel se på andre streamingtjenester.

Netflix

Netflix er den originale streamingtjeneste, der bliver ved med at være god. De bevæger sig mere væk fra de gode gamle klassiske film til indhold de selv har skabt (Netflix original), men det er altså også rigtig godt.

SF Anytime

SF Anytime er en streamingtjeneste der ikke er abonnement baseret, men hvor du kan købe eller leje film.

Spotify

Spotify er en god streamingtjeneste med musik og podcasts. Virker med mange forskellige devices, herunder højtalere fra Sonos.

Strive Sport

Endnu en sportskanal for dig der elsker sport.

TV2 Play

TV2 Play indeholder alle livekanalerne fra TV2 og samtidig både programmerne fra TV2 og en masse film og serier. Du kan både købe et program med reklamer og et uden.

YouTV

YouTV er et forsøg fra YouSee på at skabe en streamingtjeneste, hvor du kan sammensætte TV kanaler og så kun betale for det du faktisk bruger. Problemet er at det er stadig meget dyrt i forhold til at købe forskellige andre TV tjenester.

YouTube

YouTube er en søgemaskine fra Google, som nok ikke behøver introduktion. Her finder du videoer om hvad som helst og det hele er gratis.

YouTube Music

YouTube Music er en musiktjeneste fra Google der koster penge og som minder om Spotify.

ViaFree

ViaFree er en streamingtjeneste hvor du kan se alle Viasat kanalerne.

Viaplay

Viaplay er en streamingtjeneste fra Viasat, hvor du kan se alle programmerne fra deres kanaler og herudover et hav af film og serier, inklusiv Viaplay originals. Du kan også købe og leje film her.

Disse streamingtjenester anbefales

Nu har du set listen med alle de mange streamingtjenester, men hvilke skal du så vælge? Her er mine overvejelser for hvilke streamingtjenester jeg ville vælge:

  • For stadig at have mulighed for at se live kanaler ville jeg vælge DR TV, TV2 Play og Discovery+. Det giver dig adgang til alle kanalerne fra DR, TV2 og Discovery. Du mangler så bare kanalerne fra Viasat, men her kan du enten se Viafree eller også er alle programmerne på Viaplay.
  • Netflix, Viaplay, HBO Nordic/Max er nogle streamingtjenester der bare indeholder en masse godt indhold. Dem bør du klart prøve af.
  • Spotify ville jeg vælge for at have en musikstreamingtjeneste.
  • Google Play Film, Apple TV, Viaplay og Blockbuster kan du kigge på for at købe og leje film, som et alternativ til at købe DVD-film.

I forhold til de gamle TV-pakker kan du nemt få erstattet stort set alle de TV kanaler du før fik med pakkerne. De sværeste at erstatte er faktisk Viasat kanalerne (TV3, 3+ osv.). Du kan ganske vist godt få TV3 og 3+ med i Viaplay, men det vil koste 100 kroner ekstra pr. måned, hvilket jeg helt ærligt synes er for dyrt.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x