WhatsApp lader dig downloade data

Verdens mest populære messenger-app WhatsApp gør det nu muligt at downloade dine egne data. Samtidig hæver de aldersgrænsen fra 13 til 16 år.
Næste måned træder de såkaldte GDPR-regler i kraft. Det er EU’s nye skrappe datakrav, der stiller krav til hvordan IT-giganter skal passe på dine data, og hvilke rettigheder du som bruger har. Et af kravene er at det skal være muligt at kunne tage dine data og gå over til en konkurrent.
Facebook, Apple, Twitter, Snapchat og LinkedIn har allerede sådan et download-tool, hvor du kan downloade en pakke med alle dine data. I dag fik også Instagram muligheden for at brugerne kan downloade en kopi af deres egne billeder og videoer de har lagt op. Og nu kommer WhatsApp også på banen, og lover at du kan downloade dine egne data.
WhatsApp er ejet af Facebook og i forbindelse med den igangværende Cambridge Analytica sag lovede Mark Zuckerberg også, at det ville blive muligt at downloade data for alle Facebook’s tjenester. Nu kommer så turen til WhatsApp.
Funktionen hedder “Request Account Info” og vil blive rullet ud med næste opdatering. Selvom funktionen gør det muligt at downloade dine egne data, får du dog ikke mulighed for at downloade dine egne beskeder.

Aldersgrænsen hæves for WhatsApp

Udover at du får muligheden for at downloade dine egne data, så hæver WhatsApp også aldersgrænsen fra 13 til 16 år. Det betyder at brugerne fra næste opdatering bliver bedt om at bekræfte at de er over 16 år gammel. Det er uvist hvordan de vil kontrollere om det er rigtigt.
Den nye aldersgrænse skyldes formentlig også GDPR-reglerne, som stiller særlig skrappe krav hvis data om børn skal håndteres.
WhatsApp har dog ellers været en app som også har været anvendt af børn, blandt andet når de skulle kommunikere med deres forældre. Det skyldes at app’en har kryptering, så andre ikke kan læse med på beskederne. Samtidig hænger tjenesten endnu ikke sammen med Facebook, som for eksempel Facebook Messenger gør.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x