Nu kan du downloade dine Instagram billeder

Instagram lancerer nu et værktøj, der gør det muligt at downloade alle dine Instagram billeder og videoer.
Igennem flere år har flere efterlyst muligheden for at downloade sine Instagram billeder og videoer. Enten for at tage en backup eller for at flytte sine data til en konkurrent. Det har dog hidtil ikke været muligt og brugerne har været nødt til at bruge usikre tredjepartsværktøjer og workarounds til at gøre det.
Men nu giver Instagram altså op overfor presset, og lancerer et værktøj der gør det muligt at downloade dine billeder og videoer. Ikke mindst for også at kunne overholde GDPR reglerne der træder i kraft til maj, og som kræver at data kan flyttes ved nødvendigt.

Sådan gør du

Først åbner du din Instagramprofil via en browser. Når du er logget ind trykker du på din profil og herefter på Indstillinger. Så vælger du privatliv og sikkerhed og længere nede findes et link til “Data Download”. Et link der gør at du kan bestille download af alle dine Instagram data. Ligesom på Facebook dannes der så en pakke du kan downloade, når den er færdig.
Værktøjet lader dig få en kopi af alle dine billeder og vidoer, arkiverede stories, profilinformation, kommentarer, kontakter du har uploadet, brugernavne på dem du følger og dem der følger dig, interne beskeder, indstillinger og søgninger du har lavet. Det kan tage op til 48 timer før download af dine data er klar.
Jeg har både en Instagram konto til familiebrug og en til offentlig brug, og jeg prøvede værktøjet på begge to. Det gik fint med at downloade billederne på den offentlige konto, men da jeg prøvede værktøjet på kontoen til familiebrug fik jeg en pakke der indeholdte alle data – lige med undtagen af det vigtigste. Nemlig billederne og videoerne. Det var en konto der indeholdte mere end 5000 billeder, så det er muligvis antallet af billeder der giver fejlen. Jeg har tænkt mig at følge op på dette problem de kommende uger.
Indtil videre er det nye værktøj kun tilgængelig via en browser, men Instagram arbejder på at få rullet adgang via Android og iOS også.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x