Ubuntu for begyndere 14 – Mailprogram til at tjekke mails

I denne tutorial vil vi kigge på Mozilla Thunderbird, som du i Ubuntu kan bruge til at tjekke dine mails.

Mange tjekker mails via webmail i dag, eller måske på mobiltelefonen. Men der findes stadig mange som sætter pris på at tjekke mails i et gammeldags mailprogram. Det kan være et program som Microsoft Outlook, hvis du bruger Windows.

Heldigvis findes der et godt alternativ til Microsoft Outlook i Ubuntu, som jeg lige her vil gøre opmærksom på. Det hedder Mozilla Thunderbird, det er gratis og er installeret på Ubuntu som Standard.

Når du har installeret Ubuntu, kan du altså finde det ved at trykke på Aktiviteter og så søge efter Thunderbird. Første gang du åbner programmet, skal du tilmelde din e-mailadresse, som du kender det fra ethvert mailprogram. Det er ikke anderledes i forhold til andre programmer, hvor du indtaster mailadresse, password og servere.

Når du har indtastet det hele starter Mozilla Thunderbird op. Det minder fuldstændig om et almindeligt mailprogram.

Og når du trykker på “Skriv” får du mulighed for at sende en mail.

Thunderbird lever fuldt op til kravene til et godt mailprogram, og det er faktisk lige så avanceret som Microsoft Outlook. Bruger du et mailprogram kan jeg altså varmt anbefale dette.

Har du nogle spørgsmål til opsætningen er du velkommen til at skrive en kommentar nedenunder. Har du ikke læst resten af denne Ubuntu tutorial kan du finde første afsnit her. I næste afsnit skal vi se nærmere på et alternativ til paint.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x