Firefox 70 udkommet – mere fokus på privatlivet

En af de store styrker ved browseren Firefox er dens fokus på at beskytte dit privatliv. Nu er der kommet en ny version, med endnu mere fokus på dette.

Når du bruger Firefox, så blokerer den automatisk for social tracking. Det er cookies der virker på tværs af flere websider, for eksempel Facebook, Twitter og Linkedin. De vil nu være blokeret, så disse sider ikke kan opsnappe så meget om din færden på nettet.

Samtidig er der også kommet et indbygget modul, der gør det muligt at generere et password, der opfylder de krav der er til et sikkert password.

Du vil nu også automatisk få en notifikation, hvis dit password er blevet set i et af de mange datalæk der ses for tiden. Her anvender Firefox den service der hedder Have I Been Pwned, som jeg har skrevet om tidligere.

Endelig er der også kommet forbedringer til motoren i Firefox, så den nu fungerer endnu hurtigere. Jeg anvender både Google Chrome og Firefox, og for tiden oplever jeg Firefox som den hurtigste.

Hvis du allerede har Firefox installeret vil den automatisk opdatere til den nyeste version en af dagene. Ellers kan du installere den fra denne adresse. Kan du ikke vente kan du altid køre opdateringen manuelt, for eksempel ved det modul i Ubuntu der hedder “Softwareopdatering”.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x