Tre nemme tips til at gøre din hjemmeside interaktiv og mere spændende

Den klassiske hjemmesides tid med statisk tekst og billeder er længe forbi. I dag forventer besøgende på din hjemmeside en lækker oplevelse, gerne med forskellige former for interaktive elementer og grafik.
I denne artikel får du tre tips til, hvordan du kan gøre din hjemmeside mere spændende, så dine besøgende bliver hængende længere og måske deler dit indhold på de sociale medier.

1. Anvend interaktive diagrammer

Vi kender dem fra Excel, diagrammerne. Diagrammer er fantastiske til at skabe overblik og visualisere selv den mest komplekse data, så alle kan forstå det.
Men når man snakker diagrammer på hjemmesider, så bliver det ofte kun det til screenshots fra Excel, sat ind det rigtige sted i artiklen. Sådan behøver det dog ikke at være, og du kan sagtens indsætte diagrammer, som tilmed er interaktive, på din hjemmeside, helt uden at kode en eneste linje kode.

Det du skal have fat på er Google Charts. Google Charts er et gratis JavaScript API, som du kan bruge på din hjemmeside til at lave f.eks. søjlediagrammer, cirkeldiagrammer og grafer. Du indsætter et diagram med Google Charts blot ved at kopiere noget kode ind på din side, og vupti, så har du et flot diagram, som dine besøgende kan aflæse og tilmed interagere med.
Denne side benytter sig af Google Charts til at visualisere priser på forbrugslån. Prøv at tjek den ud for at se, hvad der faktisk er muligt med Google Charts.

Anvend video-indhold

Folk elsker video. Det er nemt at gå til og man behøver ikke sidde og bruge tid på at læse. Det er bare et enkelt klik, og så bliver informationerne serveret for dig.
Du bør derfor også udnytte video-mediet på din side. Du behøver ikke nødvendigvis at lave alle videoer selv, men i stedet blot supplere dine skrevne tekster med en video fra f.eks. YouTube, som måske supplerer dit indhold på en god måde.
WeTeach.dk anvender de video i høj grad. Her har det vist sig, at videoelementer øger ”time on page” for de besøgende, hvilket er et vigtigt parameter brugt af Google til at placere sider i deres søgeresultater.

Brug infografikker

Billeder er gode til at fange dine læseres opmærksomhed, men ofte bliver billeder ikke brugt til meget mere end blikfang og til at gøre artiklen til andet end bare ren tekst.
I stedet for standard billeder kan du begynde at eksperimentere med infografikker. Infografikker er store billeder, hvorpå der findes information, ofte kogt ned til de vigtigste pointers og fakta. Denne information er så koblet med figurer og grafikker, som understøtter teksten, og det er guf for dine læsere. Du kan blot spørge dig selv – vil du helst læse en tung tekst på 900 ord eller se en kort opsummering koblet med figurer og grafikker der understøtter budskabet?
Du kan nemt komme i gang med at lave infografikker helt selv ved at bruge canva.com. Canva.com er gratis, og du finde et hav af infografik-templates, som du blot kan tilpasse til dine egne behov.

0 0 votes
Article Rating
Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x