SuperTux til Windows – Genialt spil til børn

Et af de mest geniale spil der findes i Linux er SuperTux – en klon af supermario der er propfyldt med spændende baner. Nu kan du også finde det til Windows 10.

Normalt plejer jeg at skrive om hvordan man finder de gode Windows spil i Linux. Altså til dem der gerne vil prøve hvordan Linux fungerer og måske anvende det som et alternativ til Windows 10. I denne artikel vil jeg gøre det modsatte. Jeg vil her vise hvordan du kan få et af de klassiske Linux spil i Windows 10.

Det drejer sig om SuperTux, som er en Supermario klon (eller et spil i samme genre som Supermario, Sonic, Giana Sisters m.m.). Det er et af de mest geniale spil i Linux, fordi det er så simpelt og børnene elsker at spille det. Og det bedste af det hele er at det er helt gratis. Faktisk har det før i tiden alene været årsagen til at installere Linux på en gammel computer, så børnene kunne spille på den.

Historien bag spillet er at SuperTux, som er en pingvin der er ude på en skovtur med sin kæreste. Bag busken springer en ond skurk frem og kidnapper hans kæreste og han må så gå igennem flere baner for at redde hende.

SuperTux kan selvfølgelig installeres i Linux, men jeg fandt det for nyligt også i Microsoft Store, så du kan installere det i Windows 10. Og det er også helt gratis. Du finder adressen til hvor du kan installere SuperTux i Windows 10 her. Spillet kan i princippet også downloades direkte inde fra Supertux’ hjemmeside. Her finder du også en version til MacOS.

Jeg vil anbefale dig at prøve dette geniale spil. Perfekt til lige at få et par timer til at gå og uden nogen form for stress.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x