Smart Hub – Hvad er det?

En Smart Hub er en vigtig del af et smart hjem. Her kan du læse lidt om hvad en smart hub er og hvad den kan bruges til.

Der findes efterhånden mange Smart enheder, som gør at du kan styre dit hjem med stemmen eller en mobiltelefon. Men hvordan får du de mange forskellige enheder fra forskellige leverandører til at tale sammen? Svaret er en Smart Hub.

En Smart Hub får nemlig de mange enheder til at kunne tale sammen. På mange måder kan du betragte en Smart Hub som hjernen i dit Smarthjem. Det er kommandocentralen som styrer det hele.

Ofte styres smartenheder gennem en app. Her er det smart at styre dem med en Smarthub i stedet, fordi så kan du styre alle dine enheder gennem en app, i stedet for gennem 50 forskellige apps.

Hvis du har en smarthøjtaler, som for eksempel Google Home, er det ikke sikkert du behøver en hub. Selvom Google Home i sig selv ikke er en Hub, så kan en styre mange forskellige enheder, der understøtter Google Home. Så længe du køber enheder der understøtter Google Home vil du derfor ikke have brug for en hub.

Et eksempel på en udemærket Smarthub til prisen er en
Samsung SmartThings Hub. En anden god hub er
Wink Hub 2. Samsungs hub understøtter Z-Wave, Zigbee og Bluetooth, der er forskellige teknologier som enhederne forbinder med. Du kan med denne hub forbinde med mere end 200 enheder på en gang. Den koster ca. 600 kroner.

Du kan altså vælge en hub, hvis du gerne vil have at dit smarthjem understøtter flere typer af enheder. Men hvis du har en smarthøjtaler, så undersøg om det ikke er nok til at kunne understøtte de enheder du har brug for.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x