Hvad er Amazon Alexa og Amazon Echo – og taler den dansk?

Et alternativ til Google Home er Amazon Echo, der anvender Amazon’s digitale assistent Amazon Alexa. Se hvad den kan her.

Amazon har selv lanceret deres smartteknologi, ligesom Google også har gjort det med Google Home. Deres assistent hedder Alexa og deres højtalere hedder Amazon Echo.

Med disse smarthøjtalere er det mulig for dig at kunne styre andre smartdevices i dit hjem. For eksempel kan du tænde og slukke for lyset, sætte noget musik på eller måske låse bagdøren. Det hele bare med din stemme.

I starten af 2018 kom Amazon Echo til Danmark, dog desværre med engelsk tale. Du kan derfor ikke tale dansk til Amazon Echo endnu, ligesom du kan med Google Home.

Hvis du vil bruge Amazon Echo til at styre belysningen i din lejlighed, kan du tjekke Phillips Hue nærmere ud. Det er en smartpære der også understøtter Amazon Alexa.

Den Amazon Echo højtaler du ser på billedet er den der hedder Amazon Echo 2. generation Charcoal. Den koster ca. 1.169 kroner, og når du har den har du altså både Amazon Echo (højtaleren) og Amazon Alexa (assistenten).

Hvis du kun vil have én smarthøjtaler i dit hjem ville jeg nok vælge Google Home. Dels fordi den taler godt med mange af Google’s andre enheder, såsom Chromecast, og så fordi du kan tale dansk med den. Men da der formentlig vil komme mange smartdevices fra Amazon den kommende tid, blandt andet disse her smartlåse, kan det være en fordel med flere teknologier i dit hjem.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel Mogens James McMillan
Daniel Mogens James McMillan
1 år siden

I er kommet til at skrive at assistenten hedder google alexa

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x