SAS-aktier – Skal man købe eller sælge?

SAS er klart et selskab under pres, men aktien er rekordbillig. Skal man slå til og købe aktier eller vente lidt? Læs mere om det her.

Flybranchen er hårdt ramt af coronakrisen, fordi flyene står stille lige nu. Det skandinaviske flyfirma SAS har det derfor heller ikke særlig godt lige nu, hvilket også afspejler sig i aktiekursen. Aktien handles lige nu til 1,27 kroner pr. aktie, som du på nedenstående kurve kan se er et af det laveste i 10 år.

Burde man så ikke slå til nu og opkøbe en masse SAS-aktier?

Jeg tror man skal vente lidt, fordi der er stadig nogle bump på vejen og aktien er formentlig for dyr lige nu. Den kan formentlig den kommende tid sagtens falde ned til 0,8-0,9 kroner pr. aktie. Jeg har derfor sat min kursalarm i Nordnet til 0,85 kroner, og hvis kursen kommer herned, slår jeg til.

Når det kommer til prissætningen af SAS-aktier, er det vigtigt at huske på, at selskabet for nylig foretog en massiv kapitaludvidelse. Der blev udstedt 20 gange så mange aktier, som der var i forvejen. Det betyder at der pludselig fra den ene dag til den anden er 20 gange så mange om at dele kagen. Indtjeningen pr. aktie blev simpelthen 1/20. Dette får kursen til at falde drastisk, og det gik ud over alle dem der ejede SAS-aktier på det tidspunkt. Denne udtynding af aktier er vigtigt at huske på, fordi det betyder også at vi kan ikke forvente at kursen nogensinde bliver lige så meget værd som den var før.

Der er dog også gode ting i vente. Coronakrisen vil formentlig aftage så snart som COVID-19 vaccinerne bliver udbredt, og måske allerede til sommerferien vil folk begynde at flyve igen. Nogle nævner også at udsigterne til et vaccinepas vil fremskynde dette, og derfor være gode nyheder for SAS.

Endelig er der også udsigten til at en af SAS’ konkurrenter – Norwegian – måsker står til at gå konkurs snart. De har for nylig fjernet alle deres langdistanceflyvninger, i håb om at redde selskabet, men det ser sort ud.

På nuværende tidspunkt har jeg ikke tænkt mig at købe SAS-aktier, men jeg holder meget øje med aktien og dens udvikling den kommende tid.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x