Aktieåret 2020 – Sådan er det gået

Vi ser tilbage til aktieåret 2020 og på hvordan det gik. Til slut kigger vi frem på forventningerne til 2021.

Året 2020 har været præget af meget økonomisk uro grundet coronasituationen, men faktisk er det gået bedre end forventet på aktiemarkedet. Kursen på OMXC20 startede i 2020 med 1254 og sluttede på 1677, svarende til et kursafkast på 34%. Der var en del uro omkring marts hvor nedlukningen af Danmark fandt sted, men herefter fortsatte aktiemarkedet for fuld kraft igen.

Nogle aktier er selvfølgelig blevet hårdt ramt. Det gælder for eksempel rejsebranchen, der har lidt hårdt under corona-nedlukningen. For eksempel har Norwegian næsten mistet hele sin værdi, og en konkurs truer flyselskabet. Også det danske SAS har mistet en del af sin værdi og måtte for nyligt ud i en kapitaludvidelse, der kraftigt udvandede aktiekursen for de eksisterende aktionærer.

Til gengæld har en del techvirksomheder oplevet stor vækst. For eksempel har virksomheden Zoom, der leverer en løsning til onlinemøder og -undervisning haft god medvind.

I begyndelsen af 2021 er der lys forude. Vaccinerne er begyndt at blive distribueret, og vi vil formentlig kunne forvente en delvis genåbning fra omkring midten af 2021. Det vil få mange af de virksomheder der har været ramt af coronasituationen til at få medvind igen, hvis de har overlevet. Derfor kan det være en god ide at investere i nogle af disse aktier i begyndelsen af 2021.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x