Sådan køber eller sælger du et DK domæne til en anden

Hvis du skal have et domæne til en hjemmeside, kan du jo vælge at købe det af en anden. Her får du en oversigt over hvordan man køber og får overdraget et DK domæne.

Må man sælge et DK domæne?

Ofte hører man at man ikke må sælge et DK domæne. Dette er dog ikke helt sandt. Man må ikke eje et DK domæne, for alene at sælge det. Med andre ord må du ikke være en domænehaj, der bare opkøber DK domæner for at sælge dem videre til en dyr pris.
Grunden til at man ikke må det, er fordi det ville skrue prisen op på DK domæner. Og som udgangspunkt er holdningen at DK domæner skal være billige, så alle kan eje et domæne. Det betyder at prisen i dag er 45 kroner – lige nok til at dække udgifterne. Det har den været i mange år.
Reglen står i Domænelovens §5 stk. 2, hvor der står:

Registranter må ikke registrere og opretholde registreringer af domænenavne alene med videresalg eller udlejning for øje.

Her står altså klart, at man ikke kun må købe domæner, blot for at sælge dem. Men det er vigtigt at understrege her, at det betyder IKKE at man ikke må sælge dem.
Det betyder, at hvis du f.eks. sælger en hjemmeside sammen med domænet, så må du godt det. Det betyder også, at hvis en person kontakter dig ang. et domæne som du ejer, for at spørge om de må købe det, så må du faktisk det. Man kan så diskutere om det er tilladt, at tage f.eks. 50.000 kr. for domænet – eller om du skal nøjes med at tage 45 kroner for det eller lign.
Du må ikke skrive på hjemmesiden for domænet, at folk kan kontakte dig for at købe domænet. Og du må ikke sætte domænet til salg på en hjemmeside.

Overdragelse af domænet

Hvis du har fundet en køber til dit domæne, skal du jo have overdraget domænet. Dette gør du ved at gå ind på DK hostmasters hjemmeside, hvor du udfylder denne formular.
Her indtaster du domænenavnet og udfylder så oplysningerne på køberen. Så trykker du Godkend og printer formularen ud. Denne skal både sælger og køber underskrive, og så sælger du den pr. mail til DK hostmaster. Og så er domænet overdraget.
Jeg håber dette gav et overblik over hvordan du køber eller sælger et DK domæne. Hvis du har nogle spørgsmål, kan du enten skrive en kommentar eller skrive et spørgsmål i forummet.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette Hautop
5 måneder siden

Skal det forstås således, at jeg ikke må sætte mit domænenavn på auktion? Jeg har haft det i mange år, så det er ikke købt mhp. salg.

Ann Veronica Lonholdt
2 måneder siden

Hvordan kan jeg sætte min hjemmeside til salg?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x