Sådan fejlsøger du din routers internetforbindelse

Har du også problemer med at få din router til at virke? Her er en tjekliste du kan prøve at gennemgå for at tjekke hvad der er problemet.
Hvis du ikke kan komme på internettet med din router kan du altså undersøge følgende punkter.

  • Skyldes manglende en driftsforstyrrelse? Gå ind på internetudbyderens hjemmeside og tjek Driftsstatus. Her vil der ofte stå om der er driftsforstyrrelser. Er der det er du nødt til at vente til de er løst.
  • Sidder alle kabler og ledninger korrekt og ordentlig i routeren? Der skal være et strømstik fra stikkontakten (som skal være tændt) og hen til routeren. Der skal være et netværkskabel fra dit telefonstik og ind i routerens internetindgang.
  • Lyser powerlampen? Ellers er der ikke strøm på routeren.
  • Kan du se dit trådløse netværk? Se om netværket dukker op hvis du søger efter trådløse forbindelser med din computer. Ellers skal du tjekke om trådløs WiFi er aktiveret i routeren. Nogle routere har en WiFi lampe der indikerer dette.
  • Mange routere har en internetlampe eller en centrallampe. Denne indikerer om der er forbindelse med din internetudbyder. Lyser denne? Prøv evt. at genstarte routeren. Tjek også at internetudbyderen faktisk har aktiveret internettet.

Hvis du kan se den trådløse forbindelse, men ikke kan oprette forbindelse, så er din router okay. Her skal du være sikker på du bruger den rigtige adgangskode til internettet. Den står ofte skrevet på selve routeren.
Hvis du kan oprette forbindelse, men internettet ikke virker, kan det være en god ide at frakoble det trådløse netværk og oprette forbindelse igen.
Jeg håber dette gav dig nogle råd til hvad du skal gennemgå, hvis din router ikke virker. Har du flere spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x