5 ting du kan bruge din gamle router til

Router teknologien skifter snart, så de understøtter højere hastigheder. Det betyder at gamle 802.11g routere bliver skiftet ud med nye 802.11n routere. Man bør dog ikke smide sin gamle router ud når man får en ny. Her kigger vi på 5 ting du kan bruge din gamle router til. 

1. Omdan til et access point

Du kan omdanne din gamle router til et access point, så du udvider din dækning af trådløst netværk. Dette gør man ved at trække et ethernet kabel mellem de to routere, og så deaktivere DHCP serveren i den gamle router. Jeg har skrevet en artikel om hvordan du omdanner din gamle router til et access point her.

2. Router til gamle enheder

Ligesom routerne skifter teknologi fra 802.11g til 802.11n, skifter samme teknologi i de enheder der skal forbinde til routeren. Og her er der en ulempe hvis gamle 802.11g enheder forbinder til en ny 802.11n router, fordi det vil sænke hastigheden af routeren.
Så hvis du stadig har gamle 802.11g enheder og en gammel 802.11g router, kan du sætte den gamle router op, så den kun anvendes til de gamle enheder. Dette gør du ved at blokere for 802.11g enheder på den nye 802.11n router. Dette tvinger de gamle 802.11g enheder til at forbinde til din 802.11g router og dermed ikke sænke hastigheden på din 802.11n router.

3. Omdan til en repeater

I stedet for at omdanne din gamle router til et access point, der kræver et ethernet kabel imellem sig, kan du omdanne den til en repeater eller forstærker af det trådløse netværk. Den opfanger WiFI signal fra den nye router og sender det videre ud som WiFI signal i sit dækningsområde. På den måde undgår du at skulle trække kabler mellem routerne.
For at kunne det skal du have opdateret firmware på routeren, for det er ikke typisk at repeater indstillingen er inkluderet i routerens konfiguration fra start. Undersøg derfor om din router har en opdatering af firmware der inkluderer mulighed for repeater.

4. Omdan til en wireless bridge

Hvis den enhed du skal forbinde til netværket ikke har indbygget trådløst netværk, men har en ethernet port, kan du omdanne din gamle router til en wireless bridge. Denne forbinder til det trådløse netværk på den nye router og fører dette videre med et ethernet kabel til den nye enhed.
Dette kræver også at du opdatere firmware på routeren, da det ikke er typisk indbygget i routerens konfiguration.

5. Omdan til et hotspot

Du kan også omdanne din gamle router til et hotspot som du tilbyder dine gæster. Det er et trådløst netværk, hvor de efter de har forbundet til netværket bliver præsenteret med en internetside hvor de skal logge ind. Her kan du typisk også skrive en bestemt tekst til dem der logger på. Det er f.eks. sådanne hotspot som sygehuse og indkøbscentre tilbyder.
Et hotspot kræver at din router understøtter dette, så her er du nødt til at tjekke i konfigurationen eller se om der er en opdatering til dit firmware.
Det var 5 bud på hvad du kan bruge din gamle router til. Jeg håber du kunne bruge dem og har fået lidt inspiration. Har du selv en ide, kan du bare skrive det i kommentarerne.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x