Google vil erstatte SMS med nye tekstbeskeder

Google er lige nu i forhandling med en lang række af verdens telefonudbydere om at indføre en ny standard for tekstbeskeder på mobilen – altså en afløsning af SMS. 
Andre IT-giganter har prøvet at slå SMS’en ihjel før. Facebook har messenger og Apple har iMessage – tjenester der har fået stor succes, men aldrig har formået at få afløst SMS’en helt. Siden har man også prøvet at få MMS til at være en mere moderne udgave af SMS, men den har aldrig slået for alvor igennem.
Google inddrager denne gang også telegiganterne, bl.a. Deutsche Telekom, Vodafone, Orange og Sprint. Altså teleselskaber både i amerika og en del af de store europæiske lande.
Den nye standard hedder RCS der står for Rich Communication Standards. Den nye standard er mere opdateret med muligheden for at kunne sende billeder, lyd, film eller måske starte en videosamtale. Samtidig vil man med RCS kunne registrere om modtageren er online, lidt ligesom du ved facebook beskeder eller Apple iMessage kan se når en besked er læst. Den nye standard vil kunne afløse både SMS og MMS.
Google vil gøre RCS til standard i Android, ligesom iMessage er standard i Apple iOS. Dette vil effektivt få SMS’en til at blive afløst mere og mere af disse standarder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x