Raspberry Pi – hvad er de og hvad kan de?

Raspberry Pi er nogle ekstremt billige computer på størrelse med et kreditkort. Og der er næsten ingen grænser for hvad man kan bruge dem til.
Ligesom en computer kan en Raspberry Pi sættes til en skærm, mus og tastatur så du kan styre den. De er som sagt ekstremt billige – faktisk kan du få et startsæt for under 700 kroner.
Raspberry-Pi
Som operativsystem kan du vælge mellem flere muligheder, idet du skal downloade operativsystemet og installere den på din Raspberry PI. De fleste vælger Raspbian eller NOOBS som operativsystem, fordi dem der står bag Raspberry PI anbefaler dem. Men du kan faktisk også installere en lang række 3. parts operativsystemer, såsom Windows 10 eller ubuntu linux.
Man kan f.eks. bruge Raspberry Pi til at installere en browser, så du kan surfe på internettet på dit TV. Du kan også køre forskellige servere, såsom dit eget Dropbox i form af en Owncloud server eller måske sætte en medieserver op.
Oprindeligt blev Raspberry Pi udviklet til at gøre det nemt at lære at programmere og lære hvordan en computer fungerer. Men pga. den billige pris er der en stor udvikling igang for at finde nye ting man kan bruge den til. Det vil vi se meget mere af de kommende år.
Der er nok ingen tvivl om at man skal ikke købe en Raspberry Pi hvis man er bange for at bruge en terminal eller ikke er en avanceret bruger. Men er du ferm til computere kan det være et sjovt og billigt projekt at gå igang med.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x