10 gode PHP-scripts du ikke har hørt om

Når vi vælger PHP-scripts som skal være basis for vores webside, anvender vi som regel altid velkendte og udbredte systemer som WordPress, Joomla og Drupal. Det er der også god grund til, da der er mange extensions, hyppige opdateringer, god support, sprogunderstøttelse og ofte er de fint søgemaskineoptimeret.
Alligevel synes jeg at det kan være en god ide at stifte bekendtskab med andre PHP scripts engang imellem. Ofte finder man nogle der er mere specialiserede, indeholder mindre spam eller kan fungere som gode værktøjer – om ikke andet så til dig selv.
Her får du 10 gode PHP-scripts som du sikkert ikke har hørt om før, men som kan være en god ide at stifte bekendtskab med. 

1. Mediawiki

Mediawiki er det software som Wikipedia og en lang række andre sider er baseret på. Det er et såkaldt wiki-system, dvs. et system hvor man kan skrive og vedligeholde artikler sammen med andre. Alt er offentligt – selv historikken af dine artikler. Dette system er især god til deling af viden eller hvis man vil lave et opslagssystem eller leksikon.
Der er et hav af gratis extensions du kan benytte, for at udvide systemet. Der er også sprogunderstøttelse for dansk.
Mht. søgemaskineoptimering så har Mediawiki nogle svagheder, især med duplicate content, men det virker ikke til at påvirke ens ranking.
Installationen af Mediawiki foregår med en guide, selvom der nogle gange skal konfigureres noget i PHP filer. Det er dog ikke et problem, når først man har lært det. Supporten kan desværre godt være lidt teknisk, men den er okay. Mediawiki er et system der ofte opdateres, så man kan regne med at sikkerhedshuller lukkes ofte.
Download Mediawiki her.

2. Question2Answer

Question2Answer er et godt system hvis du ønsker en spørgsmål/svar tjeneste – lidt ligesom Yahoo question/answers.
Der er fint sprogunderstøttelse for dansk og en udemærket support. Mht. søgemaskineoptimering er det udemærket og installationen fungerer fint.
Download Question2Answer her.

3. Family Connections

Family Connections er et godt lukket socialt netværk for din familie. Man kan kommunikere, udveksle billeder, bygge et stamtræ, vedligeholde en fælles kalender og adressebog.
Download Family Connections her.

4. Piwik

Piwik er et alternativ til Google Analytics som du selv hoster. Det er meget avanceret og bestemt et kig værd. Man kan installere systemet, f.eks. på et subdomæne og så tilføje scriptet på alle ens websider. Der findes et hav af plugins og extensions til WordPress, drupal, mediawiki etc. så man let kan integrere det på ens sider.
Download Piwik her.

5. ownCloud

OwnCloud er en klon af dropbox som du selv kan hoste. Du kan oprette flere konti og selv styre hvor meget plads hver konto skal have.
Download ownCloud her.

6. SEO panel

SEO panel er et system du installerer og herefter kan du holde øje med søgemaskineoptimering af alle dine websider. Du kan bl.a. se deres ranking, antal backlinks og meget mere.
Download SEO panel her.

7. YOURLS

Med YOURLS kan du let lave en tjeneste hvor du kan lave shorturl redirects (URL shortener) på dit eget domæne.
Download YOURLS her.

8. Wallabag

Med Wallabag kan du gemme alle dine yndlingsartikler eller artikler du skal have læst senere. Du kan læse mere om Wallabag her.
Download Wallabag her.

9. InfiniteWP

InfiniteWP er et system du installerer som holder øje med alle dine wordpress sider og gør det muligt at opdatere dem alle på én gang. En god ide hvis man har mange wordpress sider.
Download InfiniteWP her.

10. Collabtive

Collabtive er et projektstyringsystem, hvor du bl.a. kan tidsregistrere og samarbejde om et projekt. Du kan tilføje events, milestones, filer og personer på opgaven.
Download Collabtive her.
Kender du nogen gode PHP scripts der mangler? Nævn dem gerne i en kommentar.
 
 

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x