Wallabag – gem alle de artikler du skal huske at læse

I branchen for webdesign og søgemaskineoptimering kommer der virkelig mange artikler, der er gode at læse. Desværre har man ikke altid tid til at læse dem med det samme. Derfor gør jeg altid det at jeg gemmer alle disse sites og så engang imellem tager jeg mig tid til at gennemlæse dem alle. Jeg laver altså en form for læseliste.
I dag vil jeg præsentere Wallabag som du kan installere på din webserver, og som gør det muligt netop at kunne gemme gode artikler. Du kan gemme dem ved at logge ind på Wallabag og indtaste URL adressen. Du kan også sende den direkte med en android/iphone app eller måske med et chrome extension. Mulighederne er mange.
For en god ordens skyld, vil jeg også nævne at du ikke nødvendigvis behøver at vælge Wallabag. En tjeneste der hedder GetPocket kan nøjagtig det samme – her opretter du blot en profil og behøver ikke at installere selv. Du skal vælge Wallabag hvis du selv vil hoste denne læseliste. Både GetPocket og Wallabag er helt gratis. 
Både Wallabag og GetPocket gemmer hele artiklen, så du kan tage den med i toget og læse den der på en læsevenlig måde. Du kan tilføje etiketter til kategorisering af artiklerne og angive når du har læst dem. Endelig kan du også slette dem.

Download og installer Wallabag

Du downloader Wallabag på nedenstående adresse:
https://www.wallabag.org/
Så pakker du filerne ud og lægger dem på din server, og går til den URL adresse hvorefter installationen starter. Under installationen skal du vælge databasetype, som kan være MySQL, sqlite eller postgresql. Jeg anbefaler MySQL, hvilket naturligvis kræver at du angiver dine MySQL oplysninger (databaseadresse, databasenavn, brugernavn og password). Bagefter opretter du en brugerkonto og så er Wallabag installeret.

Gem din første artikel

Der findes flere forskellige måder du kan gemme en artikel. En god måde er at installere en Bookmarklet. Her logger du ind på Wallabag og klikker Config, og trækker så Bookmarkletten op til din bogmærkelinje. Når du så har fundet den artikel du vil gemme, klikker du bare på dette bogmærke hvorefter det vil blive gemt i din Wallabag.
Du kan også installere en app til iPhone eller Android. Når du har installeret app’en skal du igen logge ind på wallabag og gå til Config. Her skal du oprette et nyt feed, hvilket genererer den nøgle du skal indtaste i app’en.
Endelig kan du også installere en chrome extension eller firefox extension, som tilføjer en knap du direkte kan trykke på hvis du har fundet din artikel. Du finder et link til installationen af dette fra Config siden.

Læs en artikel

Når du vil læse en artikel logger du bare ind på Wallabag, hvorefter du får en liste med alle dine artikler. Du klikker bare på din artikel og kan så læse den med det samme. Når du er færdig klikker du på fluevingen, hvilket indikerer at den er læst. Du kan også klikke på skraldespanden hvis den skal slettes.
Hvis du har gemt mange artikler og skal finde en bestemt en, er der et søgefelt hvor du kan søge efter din artikel.
Jeg håber dette gav dig en introduktion til dette fantastiske værktøj som gør at du husker at få læst de vigtige artikler. Har du nogle problemer eller spørgsmål er du velkommen til at skrive en kommentar.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
nicosomb siger:

Hey, thank you for this article.
Maybe you can contribute to our project, by translating wallabag and its documentation in your language 😉
See you soon,
Nicolas

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x