Raspbian – Linux til Raspberry Pi

Raspbian er det oplagte linuxsystem til Raspberry PI. Her kan du læse hvad det kan og hvordan du selv kan afprøve det i en virtuel maskine.
Overvejer du at købe en Raspberry PI? Så kan det være værd at undersøge hvad den kan, og især her hvilke operativsystemer der kan køre på den. En af de mest oplagte er Raspbian, der er en linuxdistribution der er baseret på Debian og optimeret til Raspberry PI.
Raspbian er ikke udviklet af de officielle Raspberry Pi folk, men er stadig det mest oplagte valg. Det er en skrabet linuxdistribution, der indeholder over 35000 prækompilerede pakker, og den har været på markedet siden 2012. For at installere den, skal du have et mikroSD kort der indeholder minimum 8 GB.

Desktopmiljø til Raspbian

Som standard anvender Raspbian et skrabet desktopmiljø der hedder Pixel. Det er netop udviklet til anvendelse på Raspberry Pi, men er stadig pæn at se på.

Hvis du ønsker det, kan du også installere Raspbian Stretch Lite, som er en endnu mere skrabet version, hvor du styrer Raspberry Pi uden et desktop miljø.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x