Vivaldi – Ny gratis letvægtsbrowser

Der er kommet en ny browser du kan få helt gratis. Den hedder Vivaldi og det er folkene bag Opera browseren der står bag.
Der findes efterhånden et hav af browsere du kan vælge imellem, når du skal finde den perfekte browser til dig. En ny browser der ser ud til at få stigende popularitet er Vivaldi, der er skabt af folkene bag Opera.
Hvis du ikke kender Opera, er det en norsk letvægtsbrowser der før i tiden var rigtig populær. Den findes sådan set stadigvæk, og du downloader den helt gratis.
For nogle år siden skiftede Opera browsermotor fra Presto layout engine til Blink layout engine, og det var der en del brugere der var utilfredse med, fordi mange populære features blev fjernet. Herudover valgte Opera også at lukke communitiet ned, hvilket mange udviklere var utilfredse med. Det fik dem til at skabe Vivaldi, som er en ny letvægtsbrowser. Browseren kom ud april 2016, og ved januar 2017 havde Vivaldi fået 1 million brugere.
Selvom folkene var utilfreds med med skiftet af motor, er Vivaldi også baseret på Blink Layout Engine. Men meningen er at genindføre mange af de features der fandtes i Opera 12. Fordi den baserer sig på Blink Layout Engine, der også anvendes af Google Chrome, kan du installere Chrome Extensions i browseren.
Vivaldi browseren findes til Windows, Mac og Linux og du downloader den gratis her. Desværre kan du endnu ikke downloade den til iOS eller til Android.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x