Microsoft Edge får ny logo – udvikler sig væk fra Internet Explorer

Microsoft har offentliggjort et nyt logo til Edge, som ikke længere ligner det gamle Internet Explorer logo. Dermed udvikler Edge sig fortsat længere væk fra Internet Explorer.

De fleste der brugte internettet i 90’erne og 00’erne kan huske at her var der kun én browser som var værd at bruge. Microsoft havde nemlig implementeret Internet Explorer fuldstændig i Windows, og det fik mange til ikke at kigge efter alternativer. Det skabte et monopol, hvor Internet Explorer stod for langt over 90% af visningerne på internettet. Det blev faktisk så slemt, at EU på et tidspunkt tvang Microsoft til at indføre et spisekort med browsere i Windows, som gjorde det muligt for brugerne at installere et alternativ.

Sådan er det ikke mere. Siden har især Google Chrome overhalet Internet Explorer indenom, og er nu blevet den mest populære browser. Samtidig er der kommet hele smartphoneteknologien og tablets, hvor der anvendes andre browsere end Internet Explorer.

Det betyder at Internet Explorer udgør en meget lille markedsandel i dag. Og dem der stadig bruger Internet Explorer bør faktisk skifte den ud, fordi den er totalt outdated.

Da Windows 10 udkom i 2015 lancerede de derfor en ny browser, der fik navnet Microsoft Edge. Den skulle tage kampen op imod Google Chrome, og havde en del forbedringer i forhold til Internet Explorer.

Nedenunder kan du til venstre se logoet for Microsoft Edge, mens du til højre kan se logoet for Microsoft Internet Explorer. Som du kan se minder de en del om hinanden, og mange betragtede derfor lidt Edge som en Internet Explorer Light eller en fornyelse af Internet Explorer.

Motoren i Edge var EdgeHTML som Microsoft selv havde lavet. Men for nylig valgte Microsoft at droppe deres egen motor i Edge, og i stedet implementere Chromium, som er motoren i Google Chrome som Google har udviklet og som er open source.

Rygterne siger at den første version af Edge med den nye motor vil udkomme januar 2020 og den vil udkomme til MacOS og selvfølgelig til Windows. Nogle spekulerer også på om Microsoft vil lancere en version af Edge til Linux på et tidspunkt. Dette er dog ikke bekræftet. Men det ville give mening, da de fleste browsere baseret på Chromium i dag findes til Linux.

Nu har Microsoft så offentliggjort det kommende logo til Microsoft Edge, som du kan se nedenunder. Som du kan se bevæger Microsoft sig nu endnu længere væk fra Internet Explorer, og logoet ligner ikke længere rigtig et “e”.

Faktisk synes jeg at det nye Edge logo minder ligeså meget om Firefox’ logo, som du kan se nedenunder, som det minder om Internet Explorers logo.

Hvad synes du om Microsoft Edge’s nye logo? Skriv gerne din mening i kommentarerne nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x