Nu er det officielt – Microsoft Edge udkommer til Linux

Microsoft Edge har for nyligt skiftet deres egen motor ud med Chromium motoren, som også Google Chrome bruger. Nu har Microsoft annonceret at Edge også udkommer til Linux.

Det er nye toner for Microsoft der tidligere kæmpede indædt mod Linuxsamfundet, fordi de var konkurrenter til Windows. Siden hen har Microsoft blødt en del op og også begyndt at interessere sig mere for Linux.

I længere tid har der gået rygter om hvorvidt Microsoft Edge – Microsofts browser – også ville udkomme til Linux. Dette kunne nemt ske, da Microsoft netop implementerer Chromium i Edge her fra januar 2020.

Og nu er det så officielt. Microsoft har nemlig nu offentliggjort, at Microsoft Edge også vil udkomme til Linux. De vil dog ikke ud med en konkret dato, men siger blot at det vil ske engang i fremtiden.

Til en konference i USA afslører de netop, at browseren vil udkomme til Linux:

I første omgang vil Edge understøtte de forskellige Windowsversioner Windows 7, 8.1, 10 og Windows Server. Samtidig vil de også udkomme i versioner til MacOS, iOS og Android. Og så vil fremtiden altså også byde på en version til Linux.

Hvem skulle have troet at Microsoft i den grad ville bevæge sig ind i Linuxverdenen? Og hvad bliver det næste? Måske vi en dag ser Microsoft udgive deres egen Linuxdistribution med Windows som et desktopmiljø 🙂

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x