Radio24syv får lov til at fortsætte som DAB og Internetkanal

Regeringen har lavet en aftale med Dansk Folkeparti, der skaber en ny DAB og Internetradiokanal som Radio24syv kan byde ind på.

Efter Dansk Folkeparti stod fast på kravet om, at minimum 70% ansatte hos radiokanalen der skulle vinde det kommende FM4 udbud, skulle befinde sig minimum 110 km fra København, droppede Radio24syv at byde ind på FM4 kanalen. Det kunne simpelthen ikke lade sig gøre, og samtidig bevare den gode radiokanal fra i dag.

Siden har der været massive protester, blandt andet har over 29.000 danskere skrevet under på et Borgerforslag om, at 70% kravet skal trækkes tilbage. Specielt Dansk Folkeparti blev upopulær, fordi det er dem der har foreslået kravet i forhandlingerne.

Det fik Dansk Folkeparti til at trække lidt i land, og de har nu forhandlet med Regeringen om en løsning. Den kom så i dag.

Kulturministeriet skriver at Regeringen sammen med Dansk Folkeparti er blevet enige om en ny DAB kanal, der vil få tildelt 70 millioner kroner årligt. Denne DAB-kanal kan Radio24syv byde ind på, fordi her findes 70% kravet ikke.

Finansieringen af den nye DAB kanal indeholder færre midler end den nuværende FM kanal. Til gengæld er der i højere grad adgang til at kunne supplere med reklamer.

En ulempe vil være at der vil være markant færre lyttere på DAB i forhold til hvad der vil være på FM. Til gengæld vil den også kunne fortsætte som Internetradio og Podcast.

Jeg tror at Internetradio vil blive meget mere udbredt inden for få år – også i biler. Her vil internet nemlig formentlig blive indbygget i alle biler, og så er det oplagt at radioen også kører herigennem. Hvis denne udvikling sker inden for få år, kan Radio24syv godt gå hen og få stor succes også fremover.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x