Oversigt over måltidskasser – opskrifter og ingredienser leveret til hjemmet

Her kan du få et overblik over de mange forskellige måltidskasser der findes i Danmark.

For mange år siden prøvede jeg første gang at bestille måltidskasser til mit hjem. Måltidskasser er de her kasser med ingredienser der bliver leveret hjem til dig med en opskrift, så du hverken skal tænke over hvad du skal have at spise og at købe ind til det. Dengang var der stort set kun Aarstiderne jeg kunne bestille, og det var såmænd fint. I dag findes der langt flere leverandører, så da jeg i sidste uge skulle bestille en måltidskasse igen, var der nu flere muligheder.

Denne gang fald valget på HelloFresh, hvor jeg betaler 870 kroner for en måltidskasse til 4 personer 5 dage om ugen. Jeg fik oven i købet også en god rabat på de første kasser. Kassen bliver stillet uden for hoveddøren og så har du mad til de fleste dage om ugen. Vi er faktisk 5 personer i familien, og der var rigelig med mad til alle. I kassen leveres ingredienserne nemt pakket ind til hver dags måltider, og der er kølelegemer der sikrer at der ikke er noget der bliver for gammelt, mens kassen venter på dig. Opskrifterne er supernemme at lave, og maden smager fint. Ligesom et Netflix abonnement kan du løbende afmelde eller tilmelde en kasse, hvis du fx. vil springe en uge over. Kan varmt anbefales.

Min første HelloFresh kasse så ud som nedenunder, da jeg åbnede den.

I aften fik jeg fra kassen Ovnbagt torsk med kartofler, peberfrugt og urtesmør. Det smagte fantastisk.

Ved Aarstiderne findes der også mange forskellige kasser man kan vælge imellem. Jeg kiggede specielt på den der hedder Kvikkassen, der også handler om nemme retter du kan lave i en fart. Her koster kassen for 4 personer til 5 dage i alt 959 kroner pr. kasse, dvs. lidt dyrere end HelloFresh. Det er lidt usikkert hvor meget man betaler i leveringsgebyr.

En anden måltidskasse jeg har kigget lidt på er RetNemt. Den koster 889 kroner pr. kasse, som er til 4 personer over 5 dage. Den kunne jeg også godt finde på at prøve en dag.

Kokkens hverdagsmad er et andet alternativ, som også ser interessant ud. Du betaler 44,95 kr. pr. kuvert, så det bliver 899 kr. pr. uge, hvis du skal bestille til 4 personer over 5 dage.

Jeg kiggede også på dem der hedder Sundtakeaway.dk. De annoncerer med en familiekasse til kun 456 kr. for 4 personer til 5 dage. Det er umiddelbart det billigste jeg har kunnet finde indtil videre. Når jeg kigger på selve opskrifterne, ser maden dog heller ikke så spændende ud.

En af de ting jeg spekulerede på, da jeg skulle overveje at købe måltidskasser var om det ikke var for dyrt. Men for 4 uger til min familie på fem vil det koste under 3.500 kroner, hvilket jeg ikke mener er en stor del af et kostbudget til en familie på fem. Og det at ingredienserne er købt og opskriften er klar, tror jeg gør at det bliver nemmere at overskue at lave mad derhjemme. For mange der har svært ved at få tid til at købe ind og overveje dagens aftensmad, tror jeg faktisk måltidskasserne er en god løsning.

Har du gode erfaringer med nogle af disse måltidskasser, hører jeg gerne fra dig i en kommentar nederst. Lige nu prøver jeg HelloFresh af, men jeg planlægger at prøve nogle af de andre med tiden.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x