Onkel Reje mobbet af konspirationsteoretikere – massiv støtte til Onkel Reje

Manden bag Onkel Reje er blevet sygemeldt grundet trusler og chikane fra konspirationsteoretikere.

For nylig blev Mads Geertsen – manden inde i Onkel Reje – sygemeldt efter han blev udsat for chikane og trusler. Efter det kom frem har masser af danskere udtrykt deres støtte til Onkel Reje og taget afstand fra den lille gruppe der chikanerede Onkel Reje.

De fleste børn kender nok Onkel Reje fra børne-tv som Sørøvershow, Børnenes brevkasse, Pruttesangen, Sangen om mormor og som ham der ikke kunne lide at gå i bad. Det er ham gruppen nu bliver krænket over og har vendt deres vrede imod. Ja, det er svært at forstå.

Hvem er chikanegruppen?

Det er kommet frem at chikanen mod Onkel Reje var et koordineret angreb fra en lille gruppe danskere på sociale medier. Når man kigger nærmere på gruppen genkender man dem hurtigt. Det er mærkeligvis de samme der spredte misinformation om COVID-19. Og som tidligere også har spredt misinformation om bl.a. 5G og mange andre skøre ting. Tjekket har også skrevet mere om det her.

Samme gruppe har også uopfordret kontaktet skoler og steder hvor Onkel Reje skulle optræde i et forsøg på at tage ham af plakaten. Nu er det endt med at Onkel Reje er sygemeldt og han ikke kan optræde for de mange børn.

Gruppen er et eksempel på de muligheder sociale medier også giver for at gruppere sig, udveksle hurtig information og koordinere angreb. Tidligere var det ikke så nemt for vaccinemodstandere og konspirationsteoretikere at kommunikere sammen, og det var derfor let at ignorere den lille gruppe. Nu er det en del af deres taktik at få det til at se ud som om de er flere end de reelt er, ved at koordinere sammen og råbe højt.

Trenden minder lidt om den QAnon bølge der er set i USA. QAnon er en konspirationsteori, der hævder, at en hemmelig person med adgang til regeringsinformationer, kendt som “Q”, afslører en hemmelig plan om at afsløre en satanisk og pædofilisk elite, der kontrollerer regeringen og samfundet som helhed. Teorien har spredt sig på sociale medier og har ført til vold og trusler mod politikere og andre offentlige personer. QAnon-teorien er falsk og støttes ikke af nogen troværdige kilder.

Politisk ses en del af den lille gruppe af konspirationsteoretikere at komme fra den yderste højrefløj. En del er medlemmer af Nye Borgerlige, der også tidligere har haft sager i medierne med konspirationsteoretikere.

Massiv støtte til Onkel Reje

Billedet i toppen er lavet af Peter Christensen og anvendes nu som profilbillede på Facebook af de mange der støtter Onkel Reje. Det er et af de mange eksempler på at mange viser deres støtte til Onkel Reje. Der har også været eksempler på indsamlinger til en buket blomster til Mads Geertsen – en indsamling der hurtigt fik støtte fra massevis af danskere.

Flügger var også hurtigt ude med sin støtte til Onkel Reje med et opslag hvor de lancerer en ny farve – Onkel Reje Pink.

TV2 har også udtrykt støtte til Onkel Reje og tager afstand fra hadbeskederne.

Jeg tager kraftig afstand fra den chikane der er kommet mod Onkel Reje og håber han snart får det bedre. Forhåbentlig kommer han tilbage igen – det vil være et stort tab for dansk børne-tv uden ham.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x