Nu er det slut med support for Windows 7

Microsoft Windows 7 var et operativsystem elsket af mange. Men i dag stopper supporten for styresystemet, og der kommer ikke længere sikkerhedsopdateringer.

Hvis du har Windows 7, er din computer fra i dag mere sårbar overfor virus. Dette skyldes at Microsoft fra i dag har stoppet supporten for styresystemet, så der ikke længere vil komme sikkerhedsopdateringer. Bagmænd vil derfor kunne udnytte smuthuller i styresystemet, der ikke er blevet lukket.

Der er stadig 28% af alle Windows PC brugere der anvender Windows 7, og der er derfor ikke tale om en lille andel, der nu ikke længere får sikkerhedsopdateringer. Microsoft har derfor advaret brugerne med nedenstående billede, og anbefalet at de opgraderer til Windows 10.

Windows 7 blev lanceret i 2009 og blev en af de mest succesfulde Windows versioner nogensinde. Siden er Windows 8 og Windows 10 lanceret, men førstnævnte blev noget af et flop og sidstnævnte har ikke for alvor fornyet noget på Windowsplatformen.

Virksomhedsejere kan dog ånde lettet op lidt endnu. For et dyrt abonnement pr. PC med Windows 7, kan de købe udvidet support. En pris der stiger år for år. Denne udvidet support vil gælde til 2023. For Home brugere er der ingen vej udenom.

Men hvad skal du så vælge at gøre, hvis du har Windows 7?

Du kan vælge at beholde Windows 7 og så acceptere den risiko der følger med. Det vil jeg kraftigt fraråde, det er aldrig en god ide at have et system der ikke bliver opdateret.

Du kan også vælge at opgradere til Windows 10. Dette kan du stadig gøre gratis ved hjælp af Windows Installation Tool.

Endelig kan du jo også tænke om du skal prøve noget helt nyt. Windows 10 indeholder ikke meget fornyelse, og kommer ikke rigtig videre. Mange har problemer med Windows 10 og er ikke rigtig blevet glade for det. Det kan derfor være relevant at prøve et helt nyt operativsystem.

Her kan du jo vælge at købe en Mac og så prøve Apple’s MacOS. Dette er dog en meget dyr løsning. Du kan også vælge at prøve Linux, som for eksempel Ubuntu Linux. Det valgte jeg at gøre og jeg kører altså Linux til daglig nu. Jeg har faktisk skrevet en guide til hvordan du gør her.

Skriv gerne en kommentar nedenunder med hvad du har valgt at gøre og hvorfor.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

2 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

Hej Andreas
Har netop opdaget din blog og vil følge den fremover.
Står i øvrigt foran at skulle vinke farvel til win7 og skal have installeret win10. Følger man dit link (Windows Installation Tool), havner man hos MS. De gør opmærksom på at installation af win10 kræver en licens….så helt gratis er det vel ikke.
På forhånd tak.
mvh Klaus Hjerrild

Hej Klaus!

Tidligere har man kunnet klikke på “I don’t have a product key” under installationen, og så undgå at bruge en installationsnøgle. Hvis man ønsker at bruge en installationsnøgle, skal man bruge den fra den nuværende version af Windows (fx. fra Windows 7). Hvis du vælger at undlade at indtaste en produktnøgle mener jeg der kommer til at stå nogle steder at Windows ikke er aktiveret, men såvidt jeg husker er det ikke et krav.

Hvis det forholder sig anderledes nu, må du meget gerne skrive.

Mvh. Andreas

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x