Opfordrede til at bruge Popcorn Time – Her er straffen

Højesteret har behandlet en sagt, hvor en person via en hjemmeside instruerede folk i at bruge det ulovlige Popcorn Time. Nu er der faldet afgørelse i sagen.

Via hjemmesiden www.popcorntime.dk instruerede han andre borgere i at bruge det ulovlige streamingnetværk Popcorn Time. Det var et streamingnetværk, som gjorde det muligt at streame film der normalt ulovligt blev piratkopieret via torrents, direkte fra en app. På hjemmesiden henviste han direkte til hvor man kunne downloade programmet. Samtidig tjente han 506.002,92 kroner på reklamer på sin hjemmeside.

Sagen var først i byretten i februar 2018, hvor han nægtede sig skyldig. Her idømte byretten ham 6 måneders betinget fængselsstraf og de konfiskerede de penge han havde tjent på hjemmesiden. Straffen blev gjort betinget af, at han ikke begik noget ulovligt 1 år efter og skulle tage 120 timers samfundstjeneste.

Han valgte at anke sagen til Landsretten, der behandlede sagen april 2019. Her valgte Landsretten at stadfæste dommen, men dog fjerne kravet om 120 timers samfundstjeneste.

Nu har Højesteret så også behandlet sagen. De valgte at stadfæste dommen fra Byretten, og genindføre kravet om 120 timers samfundstjeneste. Domænet www.popcorntime.dk er blevet inddraget

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x