iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X – Apple lancerer tre nye iPhones

I går blev hele tre nye kommende iPhones præsenteret af Apple. De hedder iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X. Se her hvad de kan.
I går lancerede Apple endelig den kommende iPhone, der skal afløse iPhone 7 og iPhone 7 Plus. Det er altid spændende når der kommer en ny iPhone, der skifter nummer, fordi ændringerne som regel er mere synlige. Denne gang valgte Apple at lancere hele tre nye iPhones der har fået navnene iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X.

iPhone 8 og iPhone 8 Plus

De to iPhone 8 modeller var ventet, og selvom ændringerne her ikke er lige så store som ved iPhone X, er der stadig nogle nye ting. For eksempel kan det bemærkes at bagsiden ikke længere er af metal, men nu er lavet af hærdet glas. Det har Apple også tidligere haft på iPhone 4s, og selvom du måske tænker at hvis det er glas går det nemt i stykker, så er der altså tale om glas af en meget stor styrke.
Rammen er lavet af aluminium og kan fås i grå, sølv og guld. De nye iPhones er ifølge Apple støv- og vandtæt, hvilket nok også vil glæde mange som arbejder med noget med en del støv.
Skærmen er en Retina HD skærm, som er på henholdsvis 4,7 og 5,5 tommer, der svarer til det vi kender fra iPhone 7. Kameraet er et mere avanceret 12 megapixels kamera med en større og hurtigere sensor. Der er et nyt farvefilter og optisk billedstabilisering.
En af de interessante nye ting ved iPhone 8 og iPhone 8 Plus, er at du kan oplade den trådløst. Det kræver dog du køber en trådløs opladningsplade ved siden af. Herefter kan du simpelthen placere din iPhone på denne plade, og den begynder så at lade op uden at du behøver at sætte et stik i. Den trådløse opladningsplade kan du købe hos Apple, eller også kan du bruge enhver Qi trådløse opladningsenheder, som hyppigt findes i hoteller, biler, lufthavne og på caféer.

Inden i den nye iPhone er de nye A11 processorer, der angiveligt skulle være 70% hurtigere i forhold til en A10 processor iPhone 7. Samtidig er strømforbruget væsentlig mindre, hvilket betyder batteriet skulle holde 2 timer længere i forhold til iPhone 7.
iPhone 8 og iPhone 8 Plus kan ifølge Apple i USA forudbestilles fra den 15. september og vil være tilgængelig den 22. september.

iPhone X

Den måske mest overraskende nyhed er iPhone X, der lanceres lidt efter iPhone 8. Det er en udgave med lidt flere ændringer og hvis du undrer dig over betegnelsen “X”, så er det fordi iPhone har 10 års jubilæum. Det er simpelthen 10 år siden Apple lancerede deres første iPhone og det fejrer de med lanceringen af den nye iPhone X.
En af de mest bemærkelsesfulde ændringer er at Hjem-knappen forneden er væk. Skærmen fylder simpelthen hele siden og der er ikke længere en fingeraftrykslæser i iPhone X, som der er i iPhone 8.

Nu tænker du sikkert: hvordan skal jeg så låse min iPhone op, når jeg ikke har nogen fingeraftrykslæser? Her introducerer Apple nu ansigtsgenkendelse til oplåsning. Med ansigtsgenkendelse kan kameraet genkende dit ansigt – også selvom du ændrer udseende. Når iPhone X ser dit ansigt, så låser den automatisk skærmen op. Og den nye ansigtsgenkendelsesteknologi er så sikker, så du også kan bruge den med Apple Pay til at betale med.
Den nye skærm er på hele 5,8 tommer, hvilket netop skyldes at skærmen har mulighed for at fylde hele den ene side. Den nye iPhone X vil selvfølgelig også have trådløs opladning ligesom iPhone 8 og iPhone 8 Plus.  Og den er selvfølgelig også vand- og støvtæt. Inden i Iphone X kommer A11-processeren der også er i iPhone 8 og iPhone 8 Plus.
Hvis du kommer til at savne en Hjem-knap og en fingeraftrykslæser, så er det nok mere iPhone 8 eller iPhone 8 Plus du skal investere i. Hvis du derimod gerne vil prøve den kommende teknologi for iPhone, så er iPhone X svaret.
iPhone X kan ifølge Apple i USA forudbestilles fra den 27. oktober og vil være tilgængelig fra den 3. november.

Hvad kommer iPhone 8 og iPhone X til at koste?

Det er jo altid spændende at se prisen på de nye iPhones. Indtil videre er det kun prisen i USA der er frigivet, så vi må vente spændt på at høre de danske priser.
Den nye iPhone X kommer til at koste fra 999 amerikanske dollars, hvilket svarer til 6.200 danske kroner. Det bliver altså ikke småpenge du skal have op af lommen, hvis du skal have fat i den.
Hvis du ikke har et budget der matcher iPhone X, kan du kigge nærmere på iPhone 8 eller iPhone 8 Plus, der fås fra henholdsvis 699 dollars og 799 dollars. Dette svarer til henholdsvis 4.300 og 5.000 danske kroner.

0 0 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x