Hvor kan jeg låne penge når jeg står i RKI?

Et hyppigt spørgsmål i forums for folk i pengenød er, hvor man kan låne penge, trods at man står i RKI registreret.

Svaret på det spørgsmål er måske en anelse tarvelig og ikke lige det du ledte efter. Men svaret er at kun meget få lånebureauer eller personer kunne nogensinde finde på at låne dig penge, hvis du står i RKI registret. Det skyldes naturligvis at når du står i det register, er det bevis for at du er en dårlig betaler. Der er simpelthen en for stor risiko for at du ikke kan betale de penge tilbage som du låner.

Hvis du alligevel finder nogen der vil låne dig penge så tænk dig godt om. For det første vil det lån formentlig være vanvittig dyrt, fordi den person vil tage sig godt betalt for at låne dig penge. Du risikerer at din økonomi bliver meget forværret, hvis du alligevel låner pengene af dem. For det andet, så signalerer det at du står i RKI registreret jo at du ikke har råd til at låne pengene. Så er det heller ikke en god ide at gøre det.

Den eneste undtagelse på personer der vil dig det godt, og som måske vil låne dig pengene, trods du står i RKI, er hvis du låner pengene af familiemedlemmer. Men læs lige her hvorfor du ikke skal låne penge af familiemedlemmer.

Det bør nævnes at der er enkelte kviklånsfirmaer der tilbyder lån trods RKI, for eksempel hvis du stiller med en kautionist. Det er dog alt for dyre lån, og i betragtning af at kautionisten har god kreditværdighed og kan få lån andre steder er det en dårlig ide.

Når du står i RKI registreret er der kun én vej ud. Betal af på lånet. Få evt. en aftale med dine kreditorer, som gør det muligt for dig at betale. Og kom så ud af RKI, så du igen kan låne penge.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x