Oversigt over forskellige gældsregistre

De fleste kender sikkert RKI registret. Men har du også hørt om Kreditregistreret eller Kreditstatus? Se en oversigt over de forskellige gældsregistre her.

RKI registeret er det register du kommer i, hvis du ikke betaler din gæld til tiden. Men vidste du, at der faktisk også findes registre du kommer i, selvom du betaler til tiden. To af disse hedder Kreditregistreret og Kreditstatus.

Nogle af disse registre indeholder optegnelser over lån du optager – også selvom du betaler til tiden. De bruges til at andre banker og lånefirmaer i disse registre kan tjekke om du har lån i forvejen, når de skal kreditvurdere dig. Det er ikke nødvendigvis alle dine lån, der vil fremgå her, men udelukkende de lånefirmaer der samarbejder med registrene.

  • Debitorregistret er et register for dårlige betalere, ligesom RKI registret.
  • eSkat er betegnelsen for hvad der kan slås op på Skat.dk. Her står nemlig angivet en del saldo for gæld og renteudgifter.
  • Insolvensregistret er et register over folk der har indgivet insolvensbegæring, konkurs eller gældssanering.
  • Kortmisbrugerregistret er et register bankerne har sammen. Her står man registreret, hvis man på et tidspunkt får taget sit Dankort eller kreditkort efter man har haft overtræk.
  • Kreditadvarsel er et offentlig register hvor borgere kan registrere sig, hvis de ikke ønsker at få udstedt nogen kredit. Dette beskytter mod identitetstyveri.
  • Kreditregistreret er et andet register, der er dannet af BIQ Aps og Netgroups A/S. Det er ikke et register for dårlige betalere, men et register over den gæld du har. Ligesom Kreditstatus kan du hos Kreditregistreret også få indsigt i hvad de har registreret om dig. Men det foregår ikke nemt med NemID, men derimod med en kontaktformular. Og du får så svar 4 uger efter.
  • Kreditstatus er et register der er lavet af Experian – de samme der står bag RKI registret. Det er ikke et register for dårlige betalere, men udelukkende et register over den gæld du har. Du kan via deres hjemmeside logge ind med NemID og så få en indsigt i hvad de har registreret på dig. Husk at du har altid ret til indsigt i hvad der står om dig i et register. På nuværende tidspunkt er Vivus, Zaplo, Bank Norwegian, Simbo, Kronelån, Coop Bank, LendOn, Express Bank, EnterCard, Ikano Bank, Mozipo, Nordea, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, SEB Bank og Spar Nord Bank tilsluttet Kreditstatus.
  • RKI registret bør for en god ordens skyld også nævnes her, da det er det mest kendte register. Det er altså et register over dårlige betalere, ligesom Debitorregistret.
  • ROFUS er spillemyndighedernes register over frivilligt udelukkede spillere.

Findes der andre registre?

Der findes naturligvis en del andre registrere. Kender du til andre registre? Så del dem gerne med os andre ved at skrive en kommentar nedenunder.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x