Hvilket programmeringssprog skal jeg lære?

Der er masser af programmeringssprog du kan vælge når du vil lære et nyt sprog, evt. det første sprog. Her er mine tanker omkring det.

Jeg startede med at lære at kode som 13-årig, da jeg lærte mig selv HTML udfra en tutorial på html.dk. Det brugte jeg til at lave mine egne hjemmesider med, og kort tid efter supplerede jeg med designsproget CSS. Det eneste jeg manglede var noget dynamiske funktioner ved hjemmesiderne, og derfor lærte jeg også ASP. Som database brugte jeg dengang Microsoft Access og det fungerede fint.

Senere da ASP blev forældet, stiftede jeg lidt kendskab med ASP.net, men valgte alligevel at lære PHP i stedet fordi det var mere udbredt. Herfra brugte jeg MySQL server som database.

Jeg har også prøvet forskellige sprog til desktopprogrammering. Oprindeligt lærte jeg VB, der senere blev til VB.net som jeg udviklede programmer med. Jeg anvendte dig især VBA sammen med Excel til at lave programmer der kunne gøre både mit og min arbejdsplads’ liv lettere.

Da jeg gik på universitetet, fik jeg som en del af matematikstudiet undervisning i Java. Det er det eneste sprog jeg har modtaget undervisning i.

Nu skal jeg så til at lære et nyt sprog, og spekulerer på hvilket sprog jeg skal lære. Mange andre har nok stået i samme situation, så i denne artikel vil jeg komme ind på nogle af de overvejelser jeg har haft ift. hvilke sprog der er oplagte at vælge.

Først og fremmest skal du beslutte hvilken platform du vil udvikle applikationer til. Skal det være hjemmesider? Webapplikationer? Mobilapps? Desktopapps? Eller måske noget der dækker flere platforme? Du skal også beslutte dig for hvilket operativsystem der skal understøttes. Skal det være Windows, MacOS, Linux, Android, iOS eller måske cross-platform?

Ellers vil jeg anbefale dig at starte med et sprog, som er forholdsvis nem at lære. Til desktop programmering og mindre projekter kan jeg godt lide Python eller Java, fordi det er nemt at begynde med. Til webprogrammering vil jeg klart anbefale dig at starte med PHP. Og til mobilapps kan du overveje at kigge nærmere på Dart og Flutter.

Hvis det er Windows du vil programmere i, kan du overveje at prøve Visual Basic.net, fordi det er også et meget nemt sprog. Eller eventuel C#.

Vælg et nemt sprog til at starte med. Ofte bliver det fundamentet for at lære et nyt sprog, og det er faktisk nemt at lære sprog nummer 2 når man kender sprog nummer 1.

Det er lidt mine tanker om at vælge et programmeringssprog. Har du selv nogle tanker om dette? Skriv gerne en kommentar.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x