Fastspeed vs Stofa – Er fastspeed hurtigere?

For nylig skiftede jeg bredbånd fra Stofa til Fastspeed. Læs om mine erfaringer de sidste måneder her.

For nogle måneder siden valgte jeg at skifte bredbåndsudbyder fra Stofa til Fastspeed. Jeg havde før 50 Mbps hastighed hos Stofa, og hos Fastspeed kunne jeg vente mig 1000 Mbps. Det glædede jeg mig naturligvis til. Specielt fordi Stofa altid havde en tendens til at hakke i det, når jeg blandt andet streamede noget musik eller en film.

Kort efter jeg fik Fastspeed gennemførte jeg en måling af hvor hurtig forbindelsen var, når det var en trådløs forbindelse og der ikke var tændt andre enheder i lejligheden. Resultatet var en hastighed på omkring 300 Mbps, altså markant mindre end hvad Fastspeed lovede, men trods alt mere end Stofa.

Dagens test hvor der også kører en Netflix film i baggrunden viser 235 Mbps, altså noget lignende:

Det er selvfølgelig hastigheder der er markant lavere, end hvad Fastspeed lovede. Men trods alt en del mere end Stofa kunne give.

Men hvordan opleves Fastspeed i praksis? Det har jeg nu haft over en måned til at vurdere. Og jeg må sige jeg er lidt skuffet.

Sætter jeg en Youtube musikvideo på, så hakker den stadigvæk. Det samme gør nogle film fra Netflix. Det burde man jo kunne forvente var væk, når man har købt en forbindelse på 1000 Mbps.

Har du Fastspeed? Så må du meget gerne dele din oplevelse nedenunder i kommentarerne.

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest
8 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
1 år siden

Hej Andreas
Jeg undrer mig også over, at det fortsat hakker med den hurtigere forbindelse.
Hakker det også, hvis du har et nætværkskabel direkte imellem routeren og PC’en?

Martin
Martin
1 år siden

Heller ikke vha. en Ethernet adapter f. eks. som nedenstående? Der følger en Ethernet adapter med Chromecast Ultra. https://www.proshop.dk/Netvaerksadapter-netkort-printserver-mv/DELTACO-Ethernet-adapter-for-ChromeCast-USB-RJ45/2773342

Martin
Martin
1 år siden

Jeg har overvejet at prøve med Nvidia Shield TV med netværkskabel. https://www.elgiganten.dk/product/tv-billede/medieafspiller/71139/nvidia-shield-tv-m-media-og-spilstreamer

Peter Jensen
Peter Jensen
1 år siden

Hej Andreas For det først, tak for et ærligt indlæg som ikke er en reklame for produktet, fedt! Jeg har haft Fastspeed Internet siden August 2019 og det har slet ikke levet op til forventningerne. Helt fra dag ét havde deres tekniker problemer med at få forbindelsen til at køre, tror han brugte ca. 2 1/2 time, der var problemer med noget støj som skulle fikses senere i deres netværk. Dette skete åbenbart aldrig, da forbindelsen fejlede flere gange daglig, forsvandt helt, modem genstartede af sig selv. Da jeg kontaktede Fastspeed.dk fik jeg ret, jo de kunne se min forbindelse… Læs mere »

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x