El-forbundet – er de virkelig billigst?

Jeg har benyttet El-forbundet siden 2019. Men er de virkelig billigst?

Siden 2019 har jeg haft el-aftale gennem El-forbundet. Dengang fik jeg et tilbud med en fast el-pris på 15 øre pr. kwh excl. moms – billigere kan det vist ikke blive. Men siden er deres aftale skiftet til en variabel aftale, der hedder samme pris som den nordiske el-børs uden noget tillæg. Og det seneste år har el-prisen været noget høj – det gælder vist alle el-selskaber.

Men forrige dag kom jeg til at tænke over, om El-forbundet mon virkelig var de billigste. Jeg læste nemlig et sted, at der reelt ikke var meget forhandling om en billig aftale hvert år, men at det de facto bare handler om at Vindstød fortæller hvad prisen skal være. Og faktisk er det rigtigt at jeg har aldrig oplevet andre end Vindstød, der har “vundet” aftalen.

Det kan være svært at sammenligne variable el-priser, netop fordi de svinger så meget. El-selskaberne vil ikke ud med hvor meget deres tillægspris er ift. den nordiske el-pris. Derfor satte jeg mig for at forsøge at sammenligne de nuværende el-priser direkte og se hvem der her er billigst. Jeg vil derfor sammenligne de enkelte el-selskabers pris for variabel el baseret på den gennemsnitlige pris for oktober 2022 for Jylland og Fyn.

FirmaPris kr. inkl. moms/kwh
Nordisk El-børs kostpris1,27
Vindstød1,28
EWII1,29
Grøn El-forsyning1,29
Nettopower1,31
Norlys1,32
EnergiFyn1,32
Aura1,34
Verdo1,35
Jysk Energi1,36
Velkommen1,37
Samstrøm1,39
Strømlinet1,39
OK El1,41
NRGI1,43
SEF1,44
Andel Energi1,45

Prisen fra Den Nordiske El-børs er indhentet på denne hjemmeside, hvor der er filtreret på måned, DK1 og DKK. Her får man prisen 1,01930 kr./kwh og hvis man lægger moms til denne får man 1,27 kr./kwh.

Som man kan se kan jeg ikke finde en billigere pris end Vindstød. Uanset om El-forbundet laver reelle forhandlinger med el-selskaberne eller ej, er det altså aktuelt det stadigvæk det billigste produkt de repræsenterer. Derfor fortsætter jeg indtil videre med at benytte El-forbundet, men holder løbende øje med udviklingen i el-priserne.

Jeg bruger ca. 4.000 kwh årligt i strøm, og med en forskel i el-pris fra 1,28 til 1,45 kr. pr. kwh giver det altså en besparelse på 680 kr. årligt ved at holde øje med el-priserne og skifte til det billigste produkt.

Hvad er din oplevelse med El-forbundet? Skriv gerne om dine erfaringer i kommentarsporet.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

1 Comment
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
M.Skotte siger:

Jeg mangler oplysning fra elforbundet om min aftale løber videre på samme vilkår, eller om den automatisk skifter til en aftale med abonnementspris oveni børsprisen.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x