Det ser du på forskellige feeds i Mastodon

I Mastodon har du forskellige feeds, og i denne artikel vil jeg forklare hvad forskellen er på de forskellige feeds.

Hvis du har en Mastodon profil, har du sikkert set at der her er forskellige feeds eller tidslinjer. Der findes både Hjem, Lokal, Fælles og Udforsk.

Hjem er dit grundlæggende feed. Her vises indlæg fra dem du selv har valgt at følge. Udgangspunktet er at du ser deres egne indlæg, når de svarer på et indlæg og når de booster et indlæg. Men faktisk har du muligheden for at justere i hvad du ønsker at se i dit hjemmefeed, bare ved at trykke på de tre knapper til højre for Hjem.

Du kan altså også vælge at du ikke vil se når nogen booster et indlæg eller hvis nogen svarer på et indlæg.

Det lokale feed er et feed på instansniveau, altså som viser indlæg fra andre brugere der er på samme instans som dig. Det er her det giver mening at oprette sig som bruger på en instans med nogle der har nogle af de samme interesser som dig, fordi så opdager du meget nyt godt indhold.

Det fælles feed er et feed hvor du også ser indlæg fra nogle af dem som andre brugere på samme server følger, herunder også hvis de har svaret på et toot eller boostet det.

Det sidste feed du kan finde er den der hedder Udforsk eller Explore. Her kan du i princippet se alle indlæg i Fediverset, som din server kender til og som trender lige nu. Du kan finde indlæg, hashtags, nyheder og så få foreslået nye brugere du kan følge. Det er altså her du kan udvide Fediverset mere.

Bemærk der findes intet globalt feed der viser alle toots i Fediverset. Indholdet genereres når brugerne på serveren finder godt indhold.

Jeg håber dette gav dig et overblik over de muligheder du har med forskellige tidslinjer i Mastodon. Hvis du har nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive en kommentar nederst eller på Mastodon.

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

Abonner
Giv besked ved
guest

4 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments
Lars siger:

Du skriver at man i Udforsk kan se alle indlæg, der trender lige nu. Hvad afgør om de trender? Er det boosts, favoritter, antal svar eller noget andet?

Rigtig godt spørgsmål. Det bør måske specificeres at det er de indlæg i Fediverset serveren kender til, det har jeg rettet. Serveren genererer jo trends og det er nok dem der vises, men prøver lige at undersøge om det står mere præcist beskrevet nogen steder.

Andreas Andersen siger:

Lars, det ser ud til at der beregnes en rank score for trends, men jeg har svært ved at finde en beskrivelse af hvad der nøjagtig afgør dem. Det de skriver er at der kigges på den nuværende aktivitet for de indlæg som serveren kender til. Andre har fundet følgende referencer, som beskriver lidt om det, men jeg synes stadig ikke det er helt tydeligt:

https://github.com/mastodon/mastodon/pull/16917
https://github.com/mastodon/mastodon/pull/17431

Lars siger:

Tak for links! Dvs. trends bliver vurderet på både reblogs, favoritter og hashtags, Kan ikke umiddelbart finde trends i mine egne indstillinger. Måske kun noget administrator har? Det må jeg undersøge nærmere.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x