Det hedder #Twitterhjerne i Mastodon

Mange har nok prøvet at bruge på Twitter, hvor man kan spørge om hjælp til alt. Her er mulighederne i Mastodon.

#Twitterhjerne er en af de mest elskede tags på Twitter. Det har i årevis været et tag folk kunne bruge, hvis de havde brug for hjælp til at besvare et spørgsmål. Men hvad hedder det egentlig i Mastodon?

Der har været flere forslag til hvad man skulle bruge i stedet for i Mastodon. Det tag som nok er vundet mest frem er #Fælleshjerne. #Fælleshjerne understreger nemlig samtidig netop det fællesskab der er i et netværk som Mastodon. Så hvis du har brug for at spørge mange, kan du vælge at bruge #Fælleshjerne.

Vær dog opmærksom på at tags bruges lidt anderledes i Mastodon ift. Twitter. Det når ikke nødvendigvis ud til alle, kun dem der følger dig, dem der er på samme instans som dig og dem der federeret med dig eller din server. Der er derfor også udviklet en såkaldt gruppe, der er en slags bot som har til formål at udbrede spørgsmål som disse.

Den bot hedder @askfedi_dk@a.gup.pe, og den fungerer på den måde at du tagger @askfedi_dk@a.gup.pe i dit toot med dit spørgsmål. Så booster denne bot automatisk dit spørgmål ud til alle der følger den, og derfor kan det også være en god ide for dig at følge den, hvis du gerne vil bidrage til disse spørgsmål.

Jeg tror tagget #Fælleshjerne bliver mere udbredt end @askfedi_dk, men nu må vi se. I hvert fald har du her to forskellige muligheder for at bruge et alternativ til .

5 2 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x