Disse Mastodon instanser kan du ikke længere linke til fra Twitter

Twitter har blokeret for at man kan indsætte links til de største Mastodon instanser. Se her et udvalg af nogle af dem der ikke kan linkes til.

I går kom det frem at det ikke længere var muligt at indsætte et link til de største Mastodon servere i et tweet. Desuden kunne man heller ikke længere indsætte linket i sin biografi. Jeg prøvede i går at lave et nyt tweet, hvor jeg linkede til den største Mastodon instans Mastodon.social, og ganske rigtigt var det ikke muligt at sende tweetet. Der kommer i stedet en advarsel om at linket er blevet identificeret af Twitter til at være potentielt skadeligt.

Hvis du allerede har indsat et link til en af de store Mastodon instanser i din biografi (fx. din egen Mastodon profil), så vil besøgende også blive mødt med en advarsel om at der er tale om malware, når man prøver at besøge adressen.

Jeg har nu testet forskellige af de store Mastodon instanser, for at finde ud af hvilke det ikke længere var muligt at linke til fra Twitter. Her fandt jeg ud af at jeg i hvert fald ikke kan linke til disse Mastodon instanser:

 • Mastodon.social
 • Mastodon.online
 • Mastodon.world
 • Mstdn.social
 • Mastodon.nu
 • Mas.to
 • Ohai.social
 • Med-mastodon.com
 • Social.linux.pizza
 • Indieweb.social
 • Mastodon.cloud
 • Counter.social
 • Home.social
 • Journa.host
 • Norden.social
 • Fosstodon.org
 • Mastodon.art
 • Techhub.social
 • Mastodon.lol
 • Mastodon.green
 • Climatejustice.social
 • Ravenation.club
 • Gensokyo.social
 • Hostux.social
 • Meow.social
 • Techhub.social
 • Mindly.social
 • Infosec.exchange
 • Newsie.social
 • Mastodon.energy
 • Mstdn.io
 • Pixelfed.social
 • Glasgow.social
 • Hachyderm.io
 • Mastodonapp.uk
 • Mastodon.uno
 • Mastodon.au
 • Mastodon.xyz
 • Toot.community
 • Fediscience.org
 • Sciences.social
 • Ruby.social
 • Mstdn.science

Jeg prøvede at linke til min egen Mastodon instans, og den går fint igennem, så det tyder på at det er ikke en mekanisme der undersøger om linket fører til Mastodon software, men derimod er enkeltvis blokering af servere. Der var heller ikke nogle af de danske Mastodon servere, der var ramt endnu af blokeringen.

Der er endnu ikke kommet nogen officiel forklaring ud fra hverken Twitter eller Elon Musk om hvorfor man ikke længere kan linke til en profil på Mastodon.

Kender du flere Mastodon instanser du ikke kunne linke til? Tilføj dem gerne i en kommentar nedenunder, så de kan komme med på listen.

5 1 vote
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

8 Comments
mest stemt på
nyeste ældste
Inline Feedbacks
View all comments

@mikebarnkob @aphandersen jeg er ellers mest til clean breaks men bibeholder min Twitter afiliation for at hente mastodon handles efterhånden som de dukker op. Det er så blevet lidt mere bøvlet til gengæld er jeg blevet mere beslutsom – så det.,,

Webwasp siger:

@pms @mikebarnkob @aphandersen Jeg flytter stolt ud af Twitter og har foreløbigt gjort følgende med success 🙂 :1. Jeg har på Twitter profil indikeret at jeg flytter til Mastadon2. Dem jeg følger på Mastadon, “un-follower” jeg på Twitter 3. Har un-followed alt unødigt på Twitter, så jeg kun følger få ting, der endnu ikke er på Mastadon4. Jeg har afinstalleret Twitter apps, så det er bøvlet at få et Twitter fix og læser højest tweets, men tweeter/svarer ikke.#migration #danskertrut
danskertrut
migration

@aphandersen det er den eneste logiske årsag jeg kan se. Det er grunden til at jeg tog mig sammen, og nu er i færd med at slå op med Twitter. Men selv den store Elon kan nok se at det ikke er en sympatisk strategi og at den er svær at bortforklare.

@aphandersen jeg er normalt den der finder rimelige forklaringer på andres adfær og deeskalere en konflikt – næsten alle mennesker handler i god tro. Men har ret svært ved at se hvad den retfærdige sag kan være her.

@pms for mig ser det mest ud som om at Twitter vil forhindre at deres platform bruges til markedsføring af en konkurrent. Men det har de ikke meldt ud.

Mike Barnkob siger:

@aphandersen Jeg synes det er skørt – jeg har virkelig svært ved at forklare overfor mig selv hvorfor jeg dog bliver derover, men løsningen er selvfølgelig bare at bruge Mastodon mere.

@mikebarnkob ja, jeg bruger begge medier, men jeg vil i hvert fald ikke kun være på Twitter med det cirkus der efterhånden udspiller sig der

Mike Barnkob siger:

@aphandersen Helt enig – den enorme fordel er fortsat at virkelig mange forskere skriver derover … men det virker som om flere og flere smutter herover

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x