.CPH – nyt domæne til København

Mange andre lande får deres egen domæneendelse til deres by, som f.eks. .paris, .london osv. Hvorfor har København endnu ikke fået .cph?
Lige nu ruller en masse gode gTLD ud og mange lande udnytter dette til byspecifikke gTLD, som skal hjælpe med at promovere deres by. Her kan det undre hvorfor Danmark ikke er fulgt trop og har sikret sig domæne gTLD til nogle af de store byer, som f.eks. .cph.
Et andet argument er at der efterhånden er løbet tør for ledige .DK domæner. Her kunne det være godt for københavnske virksomheder at kunne bruge .cph.
Og det er ikke fordi der mangler købere. GratisDNS har før udtalt at de var interesseret i at købe det. .CPH kunne være en oplagt mulighed for danske virksomheder at kunne promovere Danmark og København.
Problemet er derimod at domæneloven ikke er ændret, så det er tilladt at administrere .CPH domænet. Her er Danmark virkelig bagefter, når det kræver en lov for at kunne få et nyt gTLD. Det er vigtigt at Danmark tillader udviklingen inden for gTLD – netop fordi vores nabolande jo gør det.
Erhvervs- og vækstministeriet, der skulle igangsætte ændringen af loven, udtalte at der ikke var interesse for .CPH domænet. Det tror jeg dog ikke er helt sandt, fordi den største forklaring på det er nok snarere at almindelige folk ikke på det tidspunkt havde lagt mærke til muligheden for et nyt gTLD til Danmark.
Da der umiddelbart ikke var interesse, ville de ikke støtte en ændring af loven og så var der ikke den geografiske støtte for domænet, som er et krav fra ICANN for at få lov til at købe domænet.
Jeg synes også det er mærkeligt, når man har en part der gerne vil købe det, at man så ikke vil tillade det. Så kan dem der gerne vil have domænet jo købe det, og dem der ikke vil lade være. Derfor synes jeg, at vi nu skal se og få ændret den domænelov, så Danmark kan få et ekstra domæne.
Hvad synes du?

0 0 votes
Article Rating

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012. Findes på Mastodon på @aphandersen@ansico.dk

You may also like...

Abonner
Giv besked ved
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x