Bloggers Delight – Muligheder med den helt basale version

Jeg har testet Bloggers Delight og de muligheder du har med den helt basale version, hvor du kun lige har oprettet en profil. Se hvad mine indtryk var her.

Mange bloggere har gennem tiden valgt Bloggers Delight, der er sådan et ready-to-go blogging netværk, hvor man bare opretter bloggen og så kan man gå igang med at skrive. Alle opdateringer, opsætning og design sørger Bloggers Delight så for.

Det er fristende for mange nye bloggere, fordi det er let. Desværre fører det også mange ulemper med sig, når man vælger sådan et ready-to-go blogging netværk:

  • Du har ikke selv kontrol over hele din blog, dvs. du kan ikke selv installere de temaer og plugins du vil eller ændre på udseendet som det passer dig. 
  • Du har sværere ved at flytte indholdet et andet sted hen, hvis du får lyst til det eller det bliver nødvendigt. 
  • Du må ofte leve med store reklamer på din blog, som du ikke selv tjener på. 
  • Premium versioner koster ofte meget mere end hvad det ville koste at hoste din egen blog.
  • At hoste din egen blog er nøjagtig lige så let, som at vælge en ready-to-go løsning – men det kræver en dags tid at sætte op. 

Alternativ til Bloggers Delight

Alternativet til Bloggers Delight, som jeg ser som et bedre valg, er at købe et webhotel med dit eget domæne, og så installere WordPress på det webhotel. WordPress er det system du kan blogge i, og det er faktisk nøjagtig det samme system som du er vant til at bruge hos Bloggers Delight. Det er oven i købet helt gratis, og kan installeres med 1 klik på de fleste webhoteller.

Jeg vil anbefale dig at købe et Unoeuro Webhotel med et DK-domæne. Det koster 112 kroner i oprettelsesgebyr, som du betaler én gang, og herudover skal du betale 1 års leje af et webhotel til ca. 225 kroner og 1 års leje af et DK-domæne til 50 kroner. I alt kommer du altså igang med dit eget webhotel med domæne til under 400 kroner. Når der er gået et år skal du forny dit webhotel og domæne, og det vil så koste 225 kroner pr. år og 50 kr. pr. år for domænet.

Når du har købt et webhotel og har logget ind, kan du så installere WordPress ved at vælge "1-Click" ude i menuen, og efter 1 klik er WordPress installeret og du er klar til at blogge. Har du blogindlæg på Bloggers Delight, kan du kopiere dem over til dit eget WordPress system, så du tager dem med over.

Fordelene ved denne løsning er at det er rimelig billigt (under 300 kroner om året), og du styrer selv hvor mange reklamer du vil have. Hvis du vælger at have reklamer, får du selv hele indtægten. Herudover kan du selv ændre din blog som du har brug for, og kan selv installere alle de temaer og plugins som du har lyst til.

Min test af Bloggers Delight

Jeg oprettede en testblog på Bloggers Delight, hvor jeg prøvede at oprette et indlæg for at se hvilke muligheder man havde i forhold til sit eget WordPress.

Det første der faldte mig ind var at med den basale version af Bloggers Delight, blev min blog fuldstændig plastret ind i reklamer. Det kan da ikke andet end at skræmme de besøgende væk fra bloggen. Det var ikke nogle reklameindtægter jeg fik noget af, så de går 100% til Bloggers Delight. 

Når jeg skulle skrive nye indlæg, foregik det fuldstændig som i WordPress. Det var også forventet, da det faktisk er WordPress der er installeret også hos Bloggers Delight.

Jeg kunne hos Bloggers Delight godt oprette både kategorier og tags, som jeg også kan i min egen WordPress. Men jeg havde ikke som standard muligheden for at tilknytte et coverbillede til mine indlæg. Muligvis er dette med i betalingsversionen.

Bloggers Delight havde to moduler der hed "Gamle indlæg" og "Related Posts". Det er nogle moduler der gør det muligt at udpege relaterede indlæg til sine indlæg, hvilket gør at de besøgende bliver længere tid på bloggen. Det er smart, men hvis du har dit eget WordPress kan du nemt og gratis installere et plugin for Related Posts. Du finder for eksempel masser af dem her

Der var også det her "Post Visibility" som gør det muligt at skjule indlæg fra bestemte sider. Men det er altså også et helt gratis plugin, som du kan finde her.

Jeg ville vælge alternativet

Som jeg ser det er der så mange ulemper ved Bloggers Delight, og det er unfair at de tager alle reklameindtægter, for det indhold du skriver for dem. Jeg ville derfor helt klart vælge alternativet at have min egen blog. 

Du har umiddelbart ikke nogle muligheder i Bloggers Delight, som du ikke også kan have på din egen blog. For mig giver det derfor ikke mening at have en blog på Bloggers Delight, frem for at købe et webhotel med eget domæne og så installere WordPress. 

Andreas Andersen

Forfatter og grundlægger af IT-blogger.dk, der har blogget om IT-emner siden 2012

Skriv en kommentar

avatar
  Abonner  
Giv besked ved